Üniversitelerde Büyük Değişim! 'Maddeler Yerini Buldu'!

TAKİP ET

YÖK Başkanı Yekta Saraç önemli açıklamalarda bulundu. YÖK Kanunu ile ilgili yaklaşık olarak 10 madde teklifinin üretim reformu paketi'ne dahil olduğunu belirten Saraç, "Bu değişiklikler, ülkenin kalkınma yolunda ilerlemesini hedefleyen üretim paketinin amacına yönelik maddelerdir. Bu maddelerin hayata geçmesi, sessiz bir devrimin hayata geçirilmesidir" dedi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç önemli açıklamalarda bulundu. YÖK Kanunu ile ilgili yaklaşık olarak 10 madde teklifinin üretim reformu paketi’ne dahil olduğunu belirten Saraç, "Bu değişiklikler, ülkenin kalkınma yolunda ilerlemesini hedefleyen üretim paketinin amacına yönelik maddelerdir. Bu maddelerin hayata geçmesi, sessiz bir devrimin hayata geçirilmesidir" dedi.

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın YÖK’te düzenlediği toplantıda yaptığı açıklamalar oldukça dikkat çekti. Saraç, yaptığı açıklamalarda Üretim Reform Paketi kapsamında alınan Yükseköğretim Kanunu ile ilgili konuştu. Uygulamada oldukça değişiklik yapılacağını belirten Saraç, geçen bu sürede şeffaf, katılımcı,  bilimsel ve rasyonel bir tarzda cesur adımlar attıklarını belirtti.

MADDELER YERİNİ BULDU 

YÖK Başkanı Yekta Saraç değişimle ilgili yaptığı açıklamalarda, "Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve hükümetin tasvibi ile 10 dolayındaki YÖK Kanunu ile ilgili madde teklifi, Üretim Reformu Paketi'ne dahil oldu. Aslında tam da yerini buldu bu maddeler. Zira bu değişiklikler, ülkenin kalkınma yolunda ilerlemesini hedefleyen üretim paketinin amacına yönelik maddelerdir. Malumdur, kalkınma ancak üretim ile üretim de ancak nitelikli bilgi ve insan gücü ile olabilir. Bu maddeler bu amacın akademik ayağını oluşturmaktadır. Bu maddeler aslında yükseköğretimde sessiz bir devrimdir. Bu maddelerin hayata geçmesi, sessiz bir devrimin hayata geçirilmesidir. Onlarca yıldır beklenen, dillendirilen ama gerçekleştirilemeyen, üniversitelerimizi her düzeyde daha rekabetçi bir ortama yöneltecek, kaliteyi yükseköğretimdeki büyümenin merkezine oturtacak, YÖK'ün bazı yetkilerinin devredilerek, YÖK'ün kararlarının dış paydaşlara da açık, daha paylaşımcı bir şekilde alınmasını sağlayacak, üniversitelerimizin bilgi üretimi ve araştırmacı insan kaynağı yetiştirme süreçlerini teşvik edecek, üniversitelerimiz ile iş dünyası, dış paydaşlar ile arasındaki ilişkileri geliştirecek, bu şekilde yükseköğretimde bir sıçrama meydana getirecek maddelerdir." açıklamalarında bulundu.

 

yök başkanı yekta saraç üniversitelerde değişim devrim gibi değişim