Üniversite Sınavındaki Yeni Sistem Açıklandı! Ayrım Kalktı, Puan Türü Değişti

TAKİP ET

Üniversite sınavıyla ilgili beklenen yeni giriş sistemi belli oldu. Yeni sistemde LYS-YGS ayrımının kaldırıldığı belirtilirken puan türünde de değişiklik yapıldığı belirtildi.

Üniversite sınavıyla ilgili beklenen yeni giriş sistemi belli oldu. Yeni sistemde LYS-YGS ayrımının kaldırıldığı belirtilirken puan türünde de değişiklik yapıldığı belirtildi.

YÖK’ten gelen son açıklamada üniversiteye giriş sisteminde LYS-YGS ayrımının kaldırıldığı belirtilirken baraj puanı sisteminin yeni sistemde de devam edeceği belirtildi.

PUANLAMA 18’DEN 4’E DÜŞÜRÜLÜYOR

Gelen bilgilere göre, üniversite sistemine yeni giriş sınavlarında sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puanları ile giriş yapılacağı belirtildi. Yapılacak olan sınavda baraj puanının yine devam edeceği bilgisi verilirken 18 olan puan türünün 4 puana düşürüleceği bilgisi verilirken Temel Türkçe ve Temel Matematiğin puan türlerinde etkisiz olacağı belirtildi. Aynı zamanda yeni sınav sisteminde üniversiteye geçiş sınavının tek hafta sonuna sığdırılarak iki gün içinde gerçekleştirileceği de belirtildi.

YÖK BAŞKANI AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Üniversite sınavı için getirilecek olan yeni sistemle ilgili açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı, Yekta Saraç, yükseköğretimin tüm dünyada dinamik olduğunu belirterek birtakım değişikliklerin gündeme gelmesinin normal olduğunu üniversiteye sınavsız geçişin asla mümkün olmadığını ve daha yalın daha sade bir sistemin Türkiye’ye kazandırılması gerektiğini belirtmişti. 

 

YÖK üniversite sınavı YGS LYS yeni sistem yekta saraç açıklama puan sistemi ayrım