Üniversite Mezunlarının Gözü Bu Haberde! KYK Borçlarının Silinmesi Teklifi TBMM'ye Sunuldu

TAKİP ET

Milyonlarca üniversite mezununun gözü bu haberde. Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerinin geri ödemeli burs borçlarının silinmesi teklifi TBMM'ye geldi. Öğrenciler, KYK borçlarının silinmesi için sosyal medyada da sürekli olarak kampanya yürütüyor.

Milyonlarca üniversite mezununun gözü bu haberde. Kredi ve Yurtlar Kurumu üniversite öğrencilerinin geri ödemeli burs borçlarının silinmesi teklifi TBMM’ye geldi. Öğrenciler, KYK borçlarının silinmesi için sosyal medyada da sürekli olarak kampanya yürütüyor. 

Binlerce üniversite mezunu ve öğrenci, KYK borçlarının silinip silinmeyeceğini merak ediyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan alınan burs ve katkı payları son günlerde gündemi oldukça meşgul ediyor. Peki, KYK kredi borçlarının tamamı silinecek mi? Üniversite öğrencilerinin geri ödemeli burs borçlarının silinmesi için hazırlanan teklif TBMM’ye sunuldu. Sunulan teklifin TBMM’de kabul edilmesi durumunda borçlar tamamen silinecek. 

KYK BORÇLARI SİLİNİR Mİ?
Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silinmesine ilişkin kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye sunuldu. Teklif üzerinde önce milletvekilleri görüşecek, ardından da oylama yapılacak. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda öğrencilerin KYK borçlarının tamamı silinecek. 

HANGİ BORÇLAR SİLİNECEK?
KYK, maddi imkanı olmayan öğrencilere zaten karşılıksız ödeme burs imkanı sunuyor. Maddi durum normal olan ve iyi olan öğrenciler ise KYK’dan kredi alabiliyor. Mezun olduktan iki yıl sonra kredi alan öğrenciler, bu krediyi taksitli şekilde geri ödüyor. TBMM’ye sunulan teklifin kabul edilmesi durumunda öğrencilerin geri ödemeli burslarının tamamı silinecek. 

KYK KYK borçları silinecek mi tbmm teklif KYK borçlarının silinmesi teklifi hani KYK borçları silinecek