Ümraniye'de Yaşandı! Nişanlısı İstedi, Erkek Arkadaşı Yaptı!

TAKİP ET

İstanbul Ümraniye'de 4 yıl önce bir binanın 7. katından düşen ve %96 engelli kalan 24 yaşındaki S.B, Kendisini nişanlısının attığını iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı. Genç kadının başına gelenler nişanlısı ve yanında bulunan erkek arkadaşının verdiği ifadeler doğrultusunda kayıtları intihar girişimi olarak geçerken, bu olayın ardından genç kadının hayatı Altüst oldu.

2015 yılında Ümraniye'de bir sitede yaşanan olayın intihar girişimi mi yoksa binadan atılma mı şeklinde soru işaretleri hala devam ediyor. Binanın 7. katından düşerek ağır yaralanan genç kadın uzun bir süre hastanede tedavi altında kalırken Bu olaydan sonra hayatını %96 oranında Engelli olarak yaşamaya başladı. Genç kadınların olay anında yanında bulunan nişanlısı ve arkadaşı polise verdikleri ifadelerinde kadının 7. kattan atlayarak intihar girişiminde bulunduğunu iddia etti. Olayın üzerinden aylar geçtikten sonra kendine gelen kadın ise nişanlısı ve erkek arkadaşı tarafından atıldığını öne sürerek hukuk mücadelesi başlattı.

OLAYDAN 4 YIL SONRA İLK DAVA AÇILDI

S.B’nın avukatı Cesim Parlak,  genç kadının iddiaları sonrasında başlattığı hukuk mücadelesini de yıllar sonra sonuç aldı. Avukat parlak yaptığı açıklamada, “Müvekkilim Türkiye’de maalesef yaygın olan erkek şiddetinin başka bir yönüyle mağdurudur. Bu sefer erkek şiddeti o kadar aşırıya kaçılmış ki, nişanlısı olarak yanında bulunan bir insan, hayatının bir yerinde güvenle yaslandığı insan, kendisini camdan atarak öldürmeye çalışmış. Başta kayıtlara intihar olarak yansıtılan şey, uzun bir mücadelenin ardından ancak, Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüne bir iddianame düzenlenerek geldi. Artık adam öldürmeye teşebbüsten dava açıldı. Müvekkilim iki kişi tarafından kasten tasarlanarak bir plan çerçevesinde, o evde yedinci kattan, camdan atılarak öldürülmeye çalışıldığı bu iddianame ile ancak ortaya çıktı” dedi.
Parlak bu konuda iğne ile kuyu kazar gibi mesafe aldıklarını belirterek, “Bu konulara duyarlılığın olmaması, başta kayıtlara nasıl ifadeler verilmişse, nasıl kayıt tutulmuşsa, o şekliyle detaylı bir inceleme ve araştırma yapılmadan kapatılmaya çalışıldı. Biz ısrarla o günkü koşullarda müvekkilimizin hayat dolu bir insan olduğunu ve intihara meyilli olmadığını belirtmemize rağmen, gidip evinin yedinci katından atlamasının mümkün olmadığını anlatmamız dört yıl sürdü. Anadolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı ve 5 Temmuz’da bir duruşma günü verildi ve yargılama başlayacak” şeklinde konuştu.

son dakika ümraniye intihar girişimi son dakika haber