Uludağ'da Kabus Gibi Gece! Mahsur Kalan 3 Kişi Nefes Kesen Operasyonla Kurtarıldı

TAKİP ET

Uludağ'a gezmeye giden 3 kişi Bakacak Bölgesi'nde bulunan şelaleden aşağıya inmek isterken mahsur kaldılar. 3 kişi kurtarmak için tüm kurtarma ekipleri seferber olsa da havanın kararmasından dolayı 3 kişi geceyi mahsur kaldıkları yerde geçirdiler. Hava aydınlandığında ise helikopter ile nefes kesen bir operasyon ile sağ salim kurtarılarak hastaneye götürüldüler. İşte detaylar…

Uludağ’a gezmeye giden 3 kişi Bakacak Bölgesi’nde bulunan şelaleden aşağıya inmek isterken mahsur kaldılar. 3 kişi kurtarmak için tüm kurtarma ekipleri seferber olsa da havanın kararmasından dolayı 3 kişi geceyi mahsur kaldıkları yerde geçirdiler. Hava aydınlandığında ise helikopter ile nefes kesen bir operasyon ile sağ salim kurtarılarak hastaneye götürüldüler. İşte detaylar…

Uludağ’a gezmeye giden Cengiz Konuk, Hüseyin Karal ve Abdullah Taner, yürüyüşe çıktılar ve Bakacak Bölgesi’nde bulunan şelaleden aşağıya inmek ve fotoğraf çekilmek istediler. Ancak o sırada Hüseyin Karal dizini incitti ve orada mahsur kaldılar. Telefonun çekmediği için hakim bir tepeye çıkan 3 kişi hemen Jandarma’dan yardım istediler. Mahsur kalan 3 kişinin kurtarılması içinse yaklaşık 50 kişilik kurtarma ekibi seferber oldu. Ancak bölgenin çok buzlu ve kayalık olmasından dolayı Eskişehir’den gelen bir helikopter ile kurtarma operasyonu başlatıldı.

GECEYİ MAHSUR KALDIKLARI YERDE GEÇİRDİLER

Havanın kararmasından ve yoğun sisten dolayı helikopter ile kurtarılma şansları kalmayan 3 kişi geceyi mecburen orada geçirdiler. Sabahın ilk ışıklarıyla beraber ekipler harekete geçti ve askeri helikopter büyük bir ustalık ile uçuruma iniş yaparak mahsur kalan 3 kişiyi kurtardı ve hemen hastaneye götürdü. Nefes kesen operasyon ise başarılı bir şekilde tamamlandı ve 3 kişinin de sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Hüseyin Karal ise hastaneden taburcu olduktan sonra bazı açıklamalarda bulundu ve kurtarma ekiplerine teşekkür etti. Karal,      "AFAD yetkililerini de ben istemedim çünkü çok kaygan bir zemin vardı,  problem olmasını istemedim. Gece için hazırlığımızı yaptık ve orada sabahladık.  Allah devletimize zeval vermesin hepsi gereken yardımı yaptı ve sabah helikopter  bizi kurtardı. Çok büyük bir ateş yaktık, sabaha kadar hiç sönmedi. Geceyi çok  rahat geçirdik. Dün sabahtan beri yemek yemediğimiz için arkadaşlarıma kar  yedirmedim. Çünkü kar yeselerdi vücut ısıları düşer, sıkıntı olurdu" dedi.