Ülkemizdeki son durum ne? Koronavirüs vaka ve ölü sayısı kaç oldu?

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı tarafından her gün güncellenen koronavirüs tablosu bugün yine yenilendi. Bakanlığın aktardığı tabloya göre, bugün virüs sebebiyle 27 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. 

Sağlık Bakanlığı tarafından her gün güncellenen koronavirüs tablosu bugün yine yenilendi. Bakanlığın aktardığı tabloya göre, bugün virüs sebebiyle 27 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Son 24 saatlik verilere bakıldığında, yapılan 42.982 test sonucunda 1.268 yeni vaka tespit edildi. Ülkemizde bugüne kadar yapılan toplam test sayısı ise 3.029.635’e yükseldi.

Toplam Vaka Sayısı

Bugün gerçekleştirilen 42.982 test sonucunda 1.268 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Tespit edilen son vakalarla birlikte ülkemizdeki toplam vaka sayısı 190.165’e yükseldi.

Toplam Vefat Sayısı

Ülkemizde son 24 saat içinde virüs kaynaklı vefat eden hasta sayısı 27 olarak açıklandı. Virüs bugüne kadar toplam 5.001 vatandaşımızı hayattan kopardı. 

Toplam İyileşen Hasta Sayısı

Bakalığın verilerine göre, son 24 saat içinde koronavirüsü yenerek sağlığına kavuşan hasta sayısı 1.315. Eklenen bu rakamlarla birlikte toplam iyileşen hasta sayımız ise 162.848.


Yoğun Bakım ve Entübe Hasta

Koronavirüs sebebiyle yoğun bakım tedavisi gören toplam hasta sayısı 893 olarak açıklanırken toplam entübe hasta sayısı ise 362 olarak aktarıldı.

Sağlık Bakanı Koca’dan Değerlendirme

Bakanlık tarafından açıklanan 24 saatlik tabloyu değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizdeki toplam test sayısının 3 milyonu aştığını belirtti. İyileşen hasta sayısının yeni vaka sayısından fazla olduğunu belirten Bakan Koca, hepimizin daha normal bir hayata geçiş yapabilmesi için tedbirlere uyarak yeni vaka sayılarını hep birlikte azaltmamız gerektiğini aktardı. 
 

türkiye koronavirüs