Ülkelerine Dönmek İsterken Can Verdiler! Silopi'de Feci Kaza: 3'ü Çocuk 9 Kişi Ölü, 28 Kişi Yaralı

TAKİP ET

Şırnak Silopi ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında aralarında 3 çocuğunda bulunduğu 9 kişi hayatını kaybederken 28 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Feci kazada ölen ve yaralananlar Irak'taki iç çatışmalardan kaçan ve Türkiye'ye sığınan Iraklı Türkmenler olduğu öğrenildi.

Şırnak Silopi ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında aralarında 3 çocuğunda bulunduğu 9 kişi hayatını kaybederken 28 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşıldı. Feci kazada ölen ve yaralananlar Irak’taki iç çatışmalardan kaçan ve Türkiye’ye sığınan Iraklı Türkmenler olduğu öğrenildi.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Iraklı Türkmenlerin ülkelerine döndükleri sırada otobüsün devrildiği kazada aralarında 3 çocuğunda bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 28 kişi yaralandı. 

OTOBÜS DEVRİLDİ, 9 KİŞİ CAN VERDİ

Olayla ilgili alınan bilgilerde, Irak ve Türkiye arasında yolcu taşımakta olan bir otobüs firmasına ait yabancı plakalı bir aracın içerisinde Iraklı Türkmenlerin bulunduğu sıralarda Silopi- Habur Karayolu 20’inci kilometresinde devrildiği öğrenildi. Irak’taki iç çatışmalardan kaçarak Türkiye’ye sığınan Iraklı Türkmenlerin ülkelerine geri döndükleri esnada otobüsün devrilmesi sonucunda aralarında 3 çocuğunda bulunduğu 9 kişinin hayatını kaybettiği, 28 kişinin ise yaralandığı öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken yaralanan yolcular ambulanslarla Silopi ve Cizre’de yer alan hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

ŞIRNAK VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Irak’ta uzun süredir devam eden iç çatışmalar nedeniyle Türkiye’ye sığınan Türkmenlerin ülkelerine yeniden geri dönmek isteyerek bindikleri otobüsün devrilmesi sonucunda 9 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Olayla ilgili açıklama yapan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Silopi’de yaşanan kazada hayatını kaybeden ve yaralanan kişilerin hepsinin Iraklı Türkmenler olduğunu kaydetti.

 

Şırnak Şırnak haberleri Silopi Kaza Iraklı Türkmenler Kaç kişi öldü Kaç kişi yaralandı Otobüs kazası