Ulaştırma Bakanı Arslan'dan Wikipedia'ya 'İçerikleri Düzelt' Çağrısı!

TAKİP ET

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gündeme dair oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rusya ile karayolu taşımacılığının tekrar başlayacağını dile getiren Arslan 16 Mayıs'tan sonra geçiş belgelerinin kullanıma açılacağını da belirtti. Aynı zamanda 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki kaldırma çalışmalarıyla ilgili de konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, gündeme dair oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rusya ile karayolu taşımacılığının tekrar başlayacağını dile getiren Arslan 16 Mayıs’tan sonra geçiş belgelerinin kullanıma açılacağını da belirtti. Aynı zamanda 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki kaldırma çalışmalarıyla ilgili de konuştu. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan önemli açıklamalarda bulundu. Arslan,  "Heyetler, profesyonel sürücüler için vize kolaylığı sağlanması hususunda  iradelerini beyan etti. Ayrıca geçiş belgesi kotaları konusunda da önemli  kararlar alındı. Geçiş belgesi kotaları iki ülke arasında 11-12 Aralık 2012'de  İstanbul'da gerçekleştirilen KUKK toplantısında belirlendiği şekliyle muhafaza  edilecek." dedi.

GEÇİŞ BELGELERİ 16 MAYISTAN SONRA AÇILIYOR

Bakan Arslan geçiş belgelerinin 16 Mayıstan sonra kullanıma açılacağını da belirterek şunları söyledi:
"İkili taşımalar için 8 bin, frigorifik (soğutma üniteli) taşıtlar  için bin, üçüncü ülke taşımaları için bin 500 ve transit taşımalar için 6 bin  olmak üzere 2012'de belirlenen kota sayıları yeniden kabul edildi. 2015'te  yaşanan uçak kriziyle bozulan ilişkilerimiz nedeniyle karayolu taşımacılığında  yaşanan geçiş sorunlarını geride bırakıyoruz." 

ARSLAN’DAN WİKİPEDİA AÇIKLAMASI
NTV canlı yayınında konuşan Bakan Arslan, yaptığı Wikipedia açıklamasında ise, “Türkiye, terör örgütü destekçisi olarak gösterilemez. Yanlış bilgileri kaldırsınlar, yayınlara izin verelim" dedi. 

ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ GİŞELERİ

Aynı zamanda 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki gişelerin kalkmasıyla ilgili de bilgiler veren Bakan Arslan, "Çift yönlü ücretlendirme olmayacak. 15 Haziran'da sistemin çalışmasını amaçlıyoruz" dedi.  Bakan Arslan, benzer çalışmanın Çamlıca gişelerinde de yapılacak.” şeklinde konuştu.

 

ulaştırma bakanı ahmet arslan wikipedia açıklama 15 temmuz şehitler köprüsü rusya gişeler geçiş ücretleri