UEFA, Şampiyonlar Ligi Marka Kimliğini Yeniledi

TAKİP ET

Şampiyonlar Ligi marka kimliğinde yenilenmeye giden UEFA, markadaki değişiklikler ile ilgili açıklama yaptı.

Şampiyonlar Ligi marka kimliğinde yenilenmeye giden UEFA, markadaki değişiklikler ile ilgili açıklama yaptı. 2018 ile 2021 yılları arasında kullanılacak yeni markanın tanıtım programında Beşiktaş ve Fenerbahçe ile ilgili detay dikkatlerden kaçmadı. Şampiyonlar Ligi fanatiklerinin bugüne kadar alıştığı lacivert-gümüş tonlar yerine yeni markada mavi-pembe tonlar kullanılacak.

UEFA, Şampiyonlar Liginde 2018-2021 yılları arasında kullanılacak markanın tanıtımını yaptı. Tanıtımda lacivert-gümüş tonların yerini artık mavi-pembe tonların alması en dikkat çekici hususlardan oldu.

Yeni markanın tanıtımı birçok görsel kullanılarak yapılırken, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye yer verilmesi gözlerden kaçmadı. UEFA tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yenilenen marka kimliği, kulüpler bazındaki futbolun en prestijli rekabeti açısından atılan çok cesur bir adımdır. Canlı ve çağdaş tasarımın tüm ilkelerini yeni marka kimliği içeriğinde barındırmaktadır. Marka tasarımı oluşturulurken canlı bir Avrupa gece gökyüzünden esinlenildi. Ayrıca renk paletinin içeriğine zenginlik katan drama ve yetenek aksanları mevcut. Tipografi ile kulüpler düzeyinde elit futbolun hassasiyetine ve şıklığına önem verilmiştir. Dünyadaki en kaliteli futbolcuların doğruluğunu ve titizliğini en iyi tarzda yansıtabilmek için şu an kullanılan Şampiyonlar marka yazı tipinin ek ağırlığının hazırlığı da tamamlandı.”

UEFA şampiyonlar ligi marka Beşiktaş Fenerbahçe