UEFA Avrupa Liginde Temsilcilerimize Zor Rakipler Düştü

TAKİP ET

UEFA Avrupa Ligi 32 tur mücadeleleri için kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezinde yapıldı.

UEFA Avrupa Ligi 32 tur mücadeleleri için kura çekimi İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA Genel Merkezinde yapıldı. UEFA Avrupa Ligindeki temsilcimiz Galatasaray, Portekiz temsilcisi Benfica ile eşleşirken, diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise Rus temsilcisi Zenit ile eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki ilk karşılaşmalar 12 -14 Şubat tarihinde, rövanş karşılaşmaları ise 20 – 21 Şubat 2019 tarihlerinde oynanacak.

Avrupa futbolunun kulüp bazındaki iki numaralı organizasyonu olan UEFA Avrupa Ligi son 32 turu kura çekimlerinde aynı ülkenin takımları ie Rus ve Ukrayna takımları eşleştirilmedi. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu kura çekimine grup karşılaşmalarını ilk iki sırada tamamlayan 24 takım ile UEFA Şampiyonlar Ligindeki grup karşılaşmalarını üçüncü sırada tamamlayan 8 takım katıldı.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun 12 – 14 Şubat tarihlerinde oynanacak ilk karşılaşmalarını temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe seyircisi önünde oynayacak. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligindeki son 32 tur ilk karşılaşmasında 14 Şubat tarihinde Türk Telekom Arena’da Benfica’yı ağırlayacak. Fenerbahçe ise 12 Şubat tarihinde Kadıköy Ülker Stadyumunda Rus temsilcisi Zenit’i konuk edecek.     

UEFA Avrupa Ligi Galatasaray Fenerbahçe Benfica Zenit son 32 turu