Ücretsiz İYEP, Eğitimde Yeni Bir Çağ Açacak

TAKİP ET

İlkokullarda uygulamaya girecek ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilemeyecek yeni programın ilkeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendi.

İlkokullarda uygulamaya girecek ve velilerden hiçbir şekilde ücret talep edilemeyecek yeni programın ilkeleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendi. İlkokul 3 ve 4’üncü sınıfta eğitim gören öğrenciler için uygulanacak olan İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP), haftada en fazla 10 saat olacak ve velilerden kesinlikle ücret alınmayacak.

Eğitimde yeni bir çağ açacak olan İYEP, ilkokul 3 ve 4’üncü sınıflarda eğitimine devam eden ancak Türkçe ve Matematik derslerinden yeterli kazanım sağlayamayan öğrencilere yönelik Kasım ayından itibaren uygulanacak.

Okullarda Komisyon Kurulacak

İlkokullarda İYEP için özel bir komisyon oluşturulacak. Bu komisyonun işlevi ise Ekim ayının 3’üncü haftasından itibaren sınıf öğretmenlerinin uygulayacağı araçlar ile İYEP’e katılacak olan öğrencilerin katılım durumları karara bağlanacak.

Öğrencileri belirleme aracı sınıf öğretmenleri tarafından uygulandıktan sonra yanıtlar e-Okul Yönetim Bilgi Sistemindeki İYEP Modülü’ne girilecek. Böylelikle İYEP’e dahil edilecek öğrenciler tespit edilmiş olacak.

Plan Modüllere Göre Hazırlanacak

İYEP’te görevli öğretmenler tarafından hazırlanacak plan, okutacağı modül ve öğrenci seviyelerine uygun olacak. Öğrencilerin İYEP’e devam edip etmediği yine görevli öğretmenler tarafından takip edilecek. Öğretmenler tarafından yapılacak değerlendirme neticesinde yeterli kazanıma ulaşan öğrenciler, bir üst modülde programa devam edecek.  

Kasım ayının ilk haftasından itibaren başlayacak olan İYEP, hafta sonları ya da hafta içi ders saatleri haricinde uygulanacak. Bu iki seçeneğinde uygun olmaması halinde okul yönetimi tarafından personel ve okul şartları dikkate alınarak yapılacak plan doğrultusunda İYEP uygulanacak.

İYEP, hafta içi günlük toplam 2 ders saati hafta sonu ise günlük en fazla 6 ders saati uygulanabilecek. İYEP dahilinde görülecek ders saati haftada toplam 10 saati aşamayacak.

Okulda bir öğrencinin dahi İYEP programına ihtiyacı olsa program uygulanacak. Gruplarda 1 -6 aralığında öğrenci olacak. Gruplardaki öğrenci sayısı hiçbir koşulda 10 öğrenciyi geçemeyecek.

İYEP MEB ilköğretim Türkçe Matematik