Üçlü Zirve Sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar! "PYD Temizlenene Kadar Durmayacağız"

TAKİP ET

Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Suriye konusunu görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'nin kontrolünde olan tüm bölgelerin temizlenene kadar operasyonların devam edeceğini açıkladı. İşte detaylar…

Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile Suriye konusunu görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD’nin kontrolünde olan tüm bölgelerin temizlenene kadar operasyonların devam edeceğini açıkladı. İşte detaylar…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile üçlü Suriye zirvesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Üçlü zirveye ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadıklarını dile getiren Erdoğan, önümüzdeki döneme ışık tutacak istişareler gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunabilmesi için terör örgütüne tüm ülkelerin aynı mesafede olması gerektiğini dile getiren Erdoğan, Türkiye’nin DEAŞ’a karşı en etkin mücadele veren ülke olduğunu söyledi. Şimdi ise Zeytin Dalı operasyonu ile PYD’ye karşı aynı mücadeleyi verdiklerini belirten Erdoğan, bölgeden teröristlerin temizlenmesinin yanı sıra oraları yaşanacak hale getirdiklerini de dile getirdi. 

PYD TEMİZLENENE KADAR DEVAM 

Türkiye’nin 3.5 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığını dile getiren Erdoğan, El Bab ve Cerablus bölgelerine şuana kadar 160 bin Suriyelinin geri dönüş yaptığını belirtti. Afrin ve Münbiç’in de tamamen temizlendikten sonra o şehirlere de Suriyelilerin geri döneceğini belirtti. PYD kontrolündeki bölgelerin temizlenene kadar operasyonların süreceğini de dile getiren Erdoğan, “Münbiç başta olmak üzere PYD/YPG'nin kontrolündeki tüm bölgeleri temizlemeden durmayacağımızı bir kez daha söylemek istiyoruz” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan erdoğan siyaset haberleri haberler Ruhani Putin Suriye Afrin zeytin dalı