Üç aylar ne zaman başlıyor? 2021 yılı üç aylar başlangıcı

TAKİP ET

2021 yılı üç aylar başlangıç tarihleri en çok aranan konular arasında yer aldı. İslam dininin önemli günlerini kapsayan üç ayların 2021 yılı başlangıç tarihleriyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bilgilendirme geldi.

2021 yılı üç aylar başlangıç tarihleri en çok aranan konular arasında yer aldı. İslam dininin önemli günlerini kapsayan üç ayların 2021 yılı başlangıç tarihleriyle ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi. İçerisinde Receb, Şaban ve Ramazan aylarını barındıran üç aylar 2021 yılında hangi tarihte başlayacak? Üç ayların ilk günü açıklandı mı? İşte tüm detaylar…

Üç Aylar Ne Zaman Başlayacak?

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içerisinde barındıran ve İslam dini için önemli olan bu günleri kapsayan üç ayların hangi tarihte başlayacağına dair sorular yanıt buldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede 2021 yılında üç ayların başlangıcı Şubat ayı olarak açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen tarihe göre üç aylar Şubat 2021’de resmen başlayacak. Bu kapsamda üç ayların ilki olan Receb ayı 13 Şubat 2021 tarihine denk gelecek. 


Üç Ayların Başlangıç Tarihleri

İslam dünyasında dualar ve ibadetlerle eda edilen üç ayların tarihleriyle ilgili meraklı araştırmalar devam ediyor. 2021 yılında üç ayların ilki olan Receb ayı 13 Şubat tarihinde başlayacak. Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Receb ayının ilk manevi günü olan Regaib Kandili ise 18 Şubat, üç ayların ikinci kandili olan Miraç Kandili ise 10 Mart'ta idrak edilecek. Şaban ayı ise 25 Mart 2021 tarihinde başlayacak ve 27 Mart tarihinde Berat Kandili idrak edilecek. 8 Mayıs tarihinde Kadir Gecesi'nin eda edileceği belirtilirken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini takvime göre, 2021 yılı Ramazan ayı başlangıç tarihi 13 Nisan 2021 olarak aktarıldı. 2021 yılı Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 13 Mayıs tarihinde gerçekleşecek. Ramazan Bayramı, 15 Mayıs 2021'de sona erecek.


 

üç aylar receb şaban ramazan