Tuzla'da Kimyasal Koku Paniği! Sabotaj İhtimali Değerlendiriliyor

TAKİP ET

İstanbul Tuzla'da nereden kaynaklandığı belirlenemeyen kimyasal koku halk arasında paniğe neden oldu.

İstanbul Tuzla’da nereden kaynaklandığı belirlenemeyen kimyasal koku halk arasında paniğe neden oldu. Kokunun nedeni ile ilgili itfaiye ve polis ekipleri araştırmalarını sürdürürken bir okuldaki öğrencilerin kokudan rahatsız olması üzerine okulda eğitime bir gün ara verildi. Kimyasal koku ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise sabotaj ihtimalini de değerlendirdiklerini söyledi. Kimyasal koku ile ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da gerekli soruşturma yürütülüyor.

Tuzla’nın geneline yayılan kimyasal kokunun yoğun olarak hissedildiği bölge ise İçmeler Mahallesi oldu. Kimyasal koku ile ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen AKOM, itfaiye, zabıta, polis ve İGDAŞ ekipleri gerekli incelemelerini sürdürüyor. İtfaiye ekipleri tarafından rögarlarda ve değişik noktalarda gaz ölçümleri yapılıyor.  

AFAD yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre kokunun kaynağı evsel ya da kimyasal atık olabilir. Kanalizasyonda çökme yapan kimyasalın kokuya yol açtığı ihtimali de değerlendiriliyor. Yapılan ölçümlerde hidrojen sülfür değerleri hafif yüksek çıkıyor. Kanalizasyonlara basılan su ile kimyasalın çözülmesi ve kokunun giderilmesi hedefleniyor.

Tuzla kimyasl koku kimyasal atık İstanbul son dakika son dakika haber