Türkmenlere Yönelik Korkunç İddia! '200 Türkmen İnfaz Edildi'

TAKİP ET

Türkmenler için son olarak gelen iddia dehşete düşürdü. Terör örgütü DAEŞ'in elinde olduğu iddia edilen Musul Telafer ilçesindeki Türkmenlerden 200'ünün acımasızca infaz edildiği iddia edildi.

Türkmenler için son olarak gelen iddia dehşete düşürdü. Terör örgütü DAEŞ’in elinde olduğu iddia edilen Musul Telafer ilçesindeki Türkmenlerden 200’ünün acımasızca infaz edildiği iddia edildi. 

Konuyla ilgili Musul İl Meclisi Başkan Yardımcısı Nureddin Kaplan AA Muhabirine yaptığı açıklamalarda DEAŞ’in Türkmenlere yaptığı dehşet olayla ilgili bilgi verdi. Yapılan açıklamada, terör örgütü DEAŞ’in Musul Telafer’den güvenli bölgelere kaçmak isteyen yaklaşık 200 Türkmeni bir süre esir aldıktan sonra acımasızca infaz ettiği belirtildi. 

KADIN ÇOCUK DİNLEMEDEN İNFAZ ETTİLER

Açıklamalarına devam eden Kaplan, terör örgütü DEAŞ tarafından infaz edilen Türkmenlerin yaklaşık olarak 2 ay hapishanelerde esir tutulduğunu bu esirler arasında kadın ve çocuklarında bulunduğunu söyledi. 

BİRÇOK AİLEYİ CANLI KALKAN OLARAK KULLANMIŞLAR

Terör örgütü DEAŞ’in Türkmen nüfusunun çoğunlukta bulunduğu Musul Telafer ilçesindeki birçok aileyi muhtemel olan askeri müdahaleye karşı canlı kalkan olarak kullandığı belirtilirken bu ailelerin kaçışına hiçbir şekilde izin verilmediği de bilgiler arasında yer alıyor.

 

DEAŞ terör örgütü musul Türkmenler 200 türkmene infaz korkunç iddia