Türklerin Yüz Karası! İşte Hollanda'nın Skandal Sözde Ermeni Soykırımı Kararına Destek Çıkan 5 Türk

TAKİP ET

Geride bıraktığımız günlerde Hollanda Parlamentosu tarafından verilen skandal sözde Ermeni Soykırımı kararına evet diyen 5 Türk'ün isimleri belli oldu. İşte Türkiye'ye ihanet eden o 5 isim…

Geride bıraktığımız günlerde Hollanda Parlamentosu tarafından verilen skandal sözde Ermeni Soykırımı kararına evet diyen 5 Türk’ün isimleri belli oldu. İşte Türkiye’ye ihanet eden o 5 isim…

Hollanda Parlamentosu geride bıraktığımız günlerde kabul ederek yeni bir sandala imza attığı 1915 olaylarını sözde Ermeni Soykırımı olarak kabul etmesinde 5 Türk’ün de onayı olduğu ortaya çıktı. 

5 TÜRK EVET OYU KULLANMIŞ

Alınan bilgilere göre, Hollanda Parlamentosu’nun geride bıraktığımız günlerde yaptığı oylama sonucunda 1915 olaylarını sözde Ermeni Soykırımı olarak kabul ettiği skandal kararda 5 Türk’ün evet oyu kullandığı öğrenildi. Bu kararda evet oyu kullananların Başbakan Rutte’nin Halk Özgürlük ve Demokrasi Partisi’nden Dilan Yeşilgöz, Yeşil Sol Partisi’nden Nevin Özütok ile Zihni Özdil, Sosyalist Partisi’nden Saadet Karabulut ile Cem Laçin olduğu öğrenildi. Oy kullanan 5 ismin Türk karşıtı olduklarını göstermiş oldu.

TÜRKİYE SERT TEPKİ VERDİ

Hollanda Parlamentosu tarafından yapılan oylamada 1915 olaylarını sözde Ermeni Soykırımı olarak kabul etmesine Türkiye’den sert şekilde tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Soykırım’ tabirinin tamamen hukuki bir tabir olduğunu söyleyerek bir olayın soykırım olup olmadığına nasıl karar verileceğinin Birleşmiş Milletler tarafından belirlendiğini söyledi. Avrupa’da artan ırkçılığın ve Türkiye karşıtlığının İslam karşıtlığının bir yansıması olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Hollanda’nın Türkiye hakkında skandal kararlar vermek yerine Türkiye ile ilişkilerini nasıl düzelteceğini düşünmesi gerektiğini söyledi. Bu kararın Türkiye için hiçbir geçerliliği olmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ‘Onlar kendilerini tatmin etmişlerdir’ dedi. 

 

Hollanda Türkiye Sözde Ermeni Soykırımı 5 Türk Evet oyu