Türkiye'ye Uzanan Fay Hattında Şiddetli Deprem! Depremi 5 Ülke Hissetti

TAKİP ET

İran – Irak sınırında meydana gelen...

İran – Irak sınırında meydana gelen 6 şiddetindeki deprem ve devamındaki artçı sarsıntılar, Türkiye’de dahil 5 ülkeyi salladı.

Umman Körfezi üzerinden İran’ın güneyi ve batısını boydan boya geçtikten sonra Türkiye’ye uzanan fay hattında gece art arda olan şiddetli depremler korkuttu.

Yerel saat ile 02.43 civarlarında meydana gelen 6 şiddetindeki depremin merkez üssünün İran’ın Kirmanşah kentindeki Cevanrud ilçesi olduğu bildirildi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi’den (USGS), elde edilen verilere göre şiddetli depremi İran dışında Irak, Türkiye, Suudi Arabistan ve Suriye’de hissetti.

İran basını tarafından verilen bilgilere göre Irak sınırında bulunan Tazeabad kentinde en az iki kişi yaşamını yitirirken, 241 kişi ise yaralandı.  

Yerin 10 kilometre altında meydana gelen 6 şiddetindeki depremle büyük bir korku ve paniğe kapılan bölge halkı, şiddetli depremin ardından meydana gelen ve şiddeti 4’ü geçen depremler nedeniyle dışarda sabahladı.

Ülkemizde ise Bingöl’e kadar uzanan fay hattının Kirmanşah ile çevresinde son zamanlarda aktif hale gelmesi endişe yaratıyor. Kirmanşah bölgesinde 2017 Kasım ayında olan 7.3 şiddetindeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 500’ü aşmıştı.  

İran Kirmanşah deprem Türkiye Bingöl