Türkiye'ye Küstahça Uyarı Yapan Esad'a Putin Ayarı: "Türkiye Sayesinde Başardık!"

TAKİP ET

Esad rejimi TSK'nın İdlib'e girmesinin ardından Türkiye'ye küstahça uyarı yaparak İdlib'den çıkın demişti. Esad'ın bu uyarısına cevap Rusya Devlet Başkanı Putin'den geldi.

Esad rejimi TSK’nın İdlib’e girmesinin ardından Türkiye’ye küstahça uyarı yaparak İdlib’den çıkın demişti. Esad’ın bu uyarısına cevap Rusya Devlet Başkanı Putin’den geldi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Esad rejiminin Türkiye’ye yaptığı uyarıya dolaylı olarak cevap geldi. Putin, Suriye’deki savaşın ardından bölgenin yeniden yapılandırılması konusuna değinirken bölge ülkelerine de bu konu üzerinde etkin bir rol üstlenmeleri için çağrıda bulundu.

TÜRKİYE VE İRAN SAYEİNDE GERİLİM AZALTILDI

Parlamentolararası (PAB) 137. Genel Kurul açılışında önemli açıklamalarda bulunan Putin, Türkiye ve İran ile Astana da gerçekleştirilen görüşmeler sayesinde Suriye’de yer alan 4 bölgedeki gerilimin azaltıldığını belirtti. Açılışta TBMM Başkanı İsmail Kahramanda yer aldı. 

DOLAYLI OLARAK ESAD REJİMİNE GÖNDERMEDE BULUNDU

Esad rejimi son olarak TSK’ya küstah bir uyarı yapmış ve İdlib’den çıkmasını belirtmişti. Putin, yaptığı konuşmada Türkiye’nin de dahil olduğu görüşmelerde atılan önemli adımlar sayesinde Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunduğunu ve terörden arındırıldığını belirterek Esad rejimine dolaylı yoldan göndermede bulundu.

 

Esad Türkiye küstah açıklama İdlib Vladimir Putin açıklama PAB