Türkiye'nin Son Başbakanı Binali Yıldırım'ın Yeni Görevi Belli Oldu!

TAKİP ET

24 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından Türkiye yeni bir parlamentoya adım attı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin son Başbakanı Binali Yıldırım oldu. Seçimin ardından AK Parti ve MHP'nin Meclis Başkanlığı konusunda ortak bir aday üzerinde uzlaşmaya kesin bir gözle bakarken bu konuda Binali Yıldırım'ın isminin ön plana çıktığı öğrenildi.

24 Haziran’da yapılan seçimlerin ardından Türkiye yeni bir parlamentoya adım attı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı Binali Yıldırım oldu. Seçimin ardından AK Parti ve MHP’nin Meclis Başkanlığı konusunda ortak bir aday üzerinde uzlaşmaya kesin bir gözle bakarken bu konuda Binali Yıldırım’ın isminin ön plana çıktığı öğrenildi. 

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından Türkiye yeni bir sisteme geçiş yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı olan Binali Yıldırım’ım seçimin ardından hangi görevi üstleneceği merak konusu olurken yeni sistemde Başbakanlık kurumunun kapatılmasıyla artık Başbakan kavramı ortadan kalkıyor.

BİNALİ YILDIRIM MECLİS BAŞKANI MI OLACAK?

Son Başbakan olarak seçimin ardından halka hitap eden Binali Yıldırım, Başbakanlık süreci için halktan helallik istedi. AK Parti’de ismi en çalışkan isimlerinden olan ve partisi için yaptığı fedakarlıklarla bilinen Yıldırım’ın Meclis Başkanı olmasına AK Parti ve MHP tarafından sıcak bakılıyor. Ancak bu konu hakkında kulislerde MHP’den bir isminde Meclis Başkanlığı için aday gösterilebileceği iddia ediliyor. AK Parti ve MHP’nin bu konuda uzlaşamaması halinde AK Parti’nin mecliste 295 olan sandalye sayısının kendi çıkaracağı adayı son turda seçtirmeye yeterli oluyor. Bu konuyla ilgili başkanlık seçimlerinin 18 Temmuz 2018 tarihine kadar tamamlanması bekleniyor. Meclisteki tüzüğe göre, ilk iki oylamada 400, üçüncü oylamada 301 ve dördüncü oylamada en fazla oyu alan adayın Meclis Başkanı seçileceği belirtiliyor.

 

Başbakan Binali Yıldırım Yeni sistem Meclis Başkanlığı AK Parti MHP Cumhurbaşkanı