Türkiye'den Yardım Eli! Bağdat'la Temasa Geçildi: Arama Kurtarma Ekipleri Yola Çıktı

TAKİP ET

Kuzey Irak'ta yaşanan ve şiddetiyle büyük bilanço ortaya çıkaran 7,3'lük deprem sonrasında ilk yardım eli Türkiye'den geldi. Son bilgilerde, Başbakanlık tarafından Bağdat'a yardım için temaslar başladığı ve görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti. Görüşmelerin ardından 5 araç ve 30 kişilik arama kurtarma ekibinin deprem bölgesine yardım için yola çıktığı belirtildi.

Kuzey Irak’ta yaşanan ve şiddetiyle büyük bilanço ortaya çıkaran 7,3’lük deprem sonrasında ilk yardım eli Türkiye’den geldi. Son bilgilerde, Başbakanlık tarafından Bağdat’a yardım için temaslar başladığı ve görüşmelerin devam ettiği belirtilmişti. Görüşmelerin ardından 5 araç ve 30 kişilik arama kurtarma ekibinin deprem bölgesine yardım için yola çıktığı belirtildi.

Kuzey Irak’ta yaşanan ve 6 ülkede hissedilen şiddetli deprem gece saatlerinde büyük korku ve paniğe yol açtı. 4 kişinin hayatını kaybettiği, 235 kişininse yaralandığı deprem sonrasında Türkiye yardım için harekete geçti. Başbakanlık tarafından Bağdat’la yardım için temasa geçildiği belirtilirken gerçekleşen görüşmeler sonrasında Diyarbakır İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne bağlı 30 personel ve 5 araçlı arama kurtarma ekibinin Habur Sınır Kapısına doğru hareket ettiği bilgisi paylaşıldı.

BOZDAĞ AÇIKLAMA YAPTI

Depremin ardından Bağdat’la gerçekleştirilen görüşmelerin tamamlandığı ve yardımın yola çıktığı belirtilirken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan da bir açıklama geldi. Yaşanan şiddetli deprem sonrasında ülkeye geçmiş olsun dileklerini iletirken, Muş’tan bin çadır ve Diyarbakır’dan 4 bin adet battaniye ile yardım araçlarının Habur Sınır Kapısı’na hareket ettiğini belirtti. Öte yandan Türk Kızılay’ı tarafından da bölgeye 3 bin çadır, 3 bin adet battaniye ve yemek yüklü bir tırın acil şekilde deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıktığını da aktardı.

 

Türkiye Yardım Kuzey Irak Bağdat Habur Sınır Kapısı Türk Kızılayı AFAD Muş Diyarbakır Bekir Bozdağ Deprem Yemek Tırı Çadır Battaniye