Türkiye'den Myanmar'a Yardım Eli: Yetkililere Bölgeye Giriş İzni Verildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yaptığı açıklamayla TİKA yetkililerinin Myanmar giriş izinlerinin verildiği ve Türkiye'den Myanmar'a yardım paketleri gideceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yaptığı açıklamayla TİKA yetkililerinin Myanmar giriş izinlerinin verildiği ve Türkiye’den Myanmar’a yardım gideceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Myanmar’lı mevkidaşı ile görüşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan önemli bir açıklama geldi. Kalın, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın bölgeye giriş izninin verildiği ve bin tonluk yardım için izin çıktığını belirtti.

YARDIM YARINDAN İTİBAREN YOLA ÇIKIYOR

Kalın’ın yaptığı açıklamalara göre, Maungtaw ve Buthi Taung’da saldırılardan kaçan ve dağlık bölgelere sığınan Rohingyalara acil yardım paketleri gönderileceği belirtildi. Gönderilecek olan yardım paketlerinde, temel gıda maddesi olan pirinç, kurutulmuş balık ve giyim malzemeleri yer alacak. Çatışmaların ve katliamların devam ettiği sebebiyle bölgenin güvensizliğini belirten Kalın, gönderilecek olan yardım paketlerinin Rakhine Eyalet Hükümeti ile iş birliği içinde bölgeye ulaştırılacağını ve yardım paketlerinin yarından itibaren helikopterlerle bölgeye doğru yola çıkacağını belirtti.

 

myanmar arakan katliam yardım TİKA cumhurbaşkanlığı ibrahim kalın açıklama yardım paketleri giriş izni