Türkiye'den Katar Tatbikatı İçin Asker Takviyesi! Türk Askerleri Bölgeye Ulaştı

TAKİP ET

Türkiye'den Katar'a tatbikat için yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin bölgeye ulaştığı öğrenildi. Türkiye'den daha önce bölgeye gönderilen askeri birliğe takviye olarak gönderilen askeri birliklerin operasyonun gücünü arttıracağı öğrenildi.

Türkiye’den Katar’a tatbikat için yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin bölgeye ulaştığı öğrenildi. Türkiye’den daha önce bölgeye gönderilen askeri birliğe takviye olarak gönderilen askeri birliklerin operasyonun gücünü arttıracağı öğrenildi.

Türkiye, daha önce Katar’ın başkenti Doha’nın güneybatısında yer alan El Udeyd Hava Üssü’ne takviye birliklerden oluşan TKS unsurlarının bölgeye ulaştığı öğrenildi.

ANLAŞMA 2015’TE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİ

Türkiye’den yola çıkan ve Doha’nın güneybatısında yer alan bölgeye ulaşan takviye birliklerinin Kata ve Türkiye arasında imzalanan ortak savunma anlaşması kapsamında ülkeye gönderildiği bilgisi paylaşıldı. Yapılan anlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti ve Katar Devleti arasında gerçekleşen İş Birliği Anlaşmasının 15 Temmuz 2015 tarihinde yürürlüğe girdiği biliniyor.

İLK TATBİKAT HAZİRAN AYINDA BAŞLAMIŞTI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar’da konuşlanmasını sağlayan anlaşma sonrasında ‘Katar Topraklarına Türk Kuvvetleri Konuşlandırılması Uygulaması’ da 28 Nisan 2016 yılında imzalanmıştı. Bu uygulama 7 Haziran 2017 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda da kabul edilmiş ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Katar’da konuşlandırılmasına yönelik Türkiye’nin iç hukuk sürecinin tamamlandığı belirtilmişti. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetler unsuru olan ilk grubun 19 Haziran tarihinde Katar’a ilgili bölgeye ulaştıkları ve burada konuşlanan söz konusu grubun ilk tatbikatlarını ise Tarık Bin Ziyad Taburu’nda gerçekleştirmeye başladıkları öğrenilmişti. Türkiye’den Katar’a ulaşan takviye birlikler sonrasında tatbikatın nasıl ilerleyeceği hakkında bir bilgi paylaşılmadı.

 

Dünya haberleri Türkiye Katar Katara asker takviyesi Asker sevkiyatı Türk askerleri