Türkiye'den ABD'ye Vize Hamlesi! ABD Vatandaşlarının Vize Başvuruları Durduruldu

TAKİP ET

ABD'nin en son yaptığı vize başvuru durdurması sonrasında Türkiye'den de misilleme gecikmedi ve ABD vatandaşlarının vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğu öğrenildi.

ABD’nin en son yaptığı vize başvuru durdurması sonrasında Türkiye’den de misilleme gecikmedi ve ABD vatandaşlarının vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğu öğrenildi.

ABD Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklama ile Türkiye için vize başvurularının süresiz olarak durdurulduğu belirtilmişti. Türkiye’den bu hamleye karşılık gecikmedi ve Türkiye’nin de ABD Vatandaşlarının vize başvurularını süresiz olarak durdurduğu belirtildi. Uygulamaya konan karar sonrasında sınır kapılarında bandrol vize, e-vize, ve etiket vize işlemleri süresiz olarak durduruldu. 

TÜRKİYE WASHİNGTON BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Türkiye’nin ABD Vatandaşlarına vize uygulamasını süresiz olarak durdurmasına gerekçe olarak ziyaretçi sayısını en aza indirmek gösterildi. Açıklamada, “Türkiye Washington Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk hükümetini, ABD hükümetinin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD'deki büyükelçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD'deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizenin yanı sıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Türkiye ABD vize misilleme vize durdurması süresiz washington büyükelçilik