Türkiye'de Görüntülendi, Aç Kalınca İnsan Burnu Yiyor

TAKİP ET

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Osmançayır köyünde, görüntülenen kanguru faresi ilgi çekti. kanguru faresinin dünyanın en ilginç hayvanları ndan biri olduğunu söyleyen veteriner hekim Veysel Çam, "Bu fareler bitkilerin köklerindeki sıvılar ile beslenirler. Özellikleri zıplayarak hareket etmeleridir. Normal fareler gibi kaçmazlar. Keseleri yok, kuyrukları dikenlidir, kulakları tavşan kulaklarına benzer" dedi. Ayrıca veteriner Can Bu farelerin aç kalmaları durumunda insanların burun kısmını yeme özellikleri olduğunu da dile getirdi.

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Osmançayır köyünde, görüntülenen kanguru faresi ilgi çekti. kanguru faresinin dünyanın en ilginç hayvanları ndan biri olduğunu söyleyen veteriner hekim Veysel Çam, "Bu fareler bitkilerin köklerindeki sıvılar ile beslenirler. Özellikleri zıplayarak hareket etmeleridir. Normal fareler gibi kaçmazlar. Keseleri yok, kuyrukları dikenlidir, kulakları tavşan kulaklarına benzer" dedi.  Ayrıca veteriner Can Bu farelerin aç kalmaları durumunda insanların burun kısmını yeme özellikleri olduğunu da dile getirdi. 

Elazığ Maden ilçesi ne bağlı Osmançayır köyünde yaşayan Ercan  yıldız isimli vatandaş cep telefonu kamerası ile kanguru faresi görüntüledi.  Köylüler bu görüntüleri gördükten sonra büyük şaşkınlık yaşarken veteriner hekim Veysel Çam, kanguru faresinin bu bölgede görülmeyen bir sürü olduğunu belirterek, "Halk arasında diğer bölgelerde kanguru faresi olarak bilinir. Keseleri yoktur, zıplayarak gider ve kuyrukları dikenlidir. Kulakları tavşan kulaklarına benzer. Elazığ'da da ilk defa böyle bir fare görüldü"  ifadelerini kullandı.

İNSAN BURNUNU YEME ÖZELLİKLERİ VAR
Veteriner Çam açıklamasının devamında kanguru farelerinin özellikle sıcak bölgelerde yaşadığını belirterek, "Elazığ ve Maden bölgesinde ilk defa görülen bir fare ırkı. Bu fareler bitkilerin köklerindeki sıvılar ile beslenirler. Özellikleri, zıplayarak hareket etmeleridir. Normal fareler gibi kaçmazlar" dedi. Kanguru farelerinin Elazığ'da ilk defa görüldüğü için dikkate alınması gerektiğini belirten Çam, "Kanguru faresinin Elazığ'da görülmesi, iklim değişikliği ve yağışların yoğun olmasından dolayı olabilir. Bu konunun mutlaka araştırılması lazım" dedi. Dünyanın en ilginç 19 hayvan arasında kanguru faresinin de yer aldığını söyleyen Çam, "Bu fare kesinlikle su tüketmez. Su tüketmedikleri için aç kaldıkları anda insanların burun kısmını yeme özellikleri var. Ayrıca kış uykusuna yatarlar. Kış aylarında görünmezler. Yaz aylarında ise oldukça fazla görünürler" dedi.

 

kanguru faresi elazığ son dakika son dakika haberi kanguru faresinin özellikleri