Türkiye'de Bir Gurur Daha, Nur Tatar Askeri Tekvandoda Dünya Şampiyonu Oldu!

TAKİP ET

Türkiye bir şampiyonluk gururu daha yaşadı. Dünya Tekvando Şampiyonası'nda kadınlar 67 kilo finalinde milli sporcumuz Nur Tatar Askeri dünya şampiyonu oldu.

Türkiye bir şampiyonluk gururu daha yaşadı. Dünya Tekvando Şampiyonası’nda kadınlar 67 kilo finalinde milli sporcumuz Nur Tatar Askeri dünya şampiyonu oldu. 

Güney Kore’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası kadınlar 67 kilo finalinde milli sporcumuz Nur Tatar Askeri karşı karşıya geldiği ABD’li rakibi McPherson’u mağlup ederek dünya şampiyonluğuna ulaştı.

TÜRKİYEYE BİR GURUR DAHA

Güney Kore Muju kentinde düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası kadınlar 67 kilo finalinde Türkiye bir gurur daha yaşadı. Milli tekvandocumuz Nur Tatar Askeri finalde karşılaştığı ABD’li Paige McPherson’la ilk rauntta 0-0 berabere kaldı. İkinci raunda geçildiğinde ise milli sporcumuz Nur Tatar Askeri 2-1’lik skorla geriye düştü. Fakat milli sporcumuz büyük bir atak gerçekleştirerek şampiyonluğu elde etmeyi başardı.

OLİMPİYAT YOLUNDA BÜYÜK AVANTAJ KAZANDI

İlk olarak berabere bir skorla ilerleyen daha sonra rakibi karşısında geri düşen Nur Tatar Askeri büyük bir atak gerçekleştirerek 6-4’lük bir skorla galip oldu ve ilk kez dünya şampiyonluğunun sahibi oldu.
İlk kez dünya şampiyonluğunu elde eden Nur Tatar Askeri dünya şampiyonluğunun yanı sıra 2020 yılında düzenlenecek olan Tokyo Olimpiyatları yolunda hanesine 120 puan ekleyerek Olimpiyatlar yolunda büyük bir avantaj elde etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milli sporcumuz Nur Tatar Askeri’yi tekvando dalında dünya şampiyonluğu başarısını elde etmesinden dolayı telefonla arayarak tebrik etti.

 

tekvandoda dünya şampiyonu türkiye türkiyede gurur nur tatar askeri