Türkiye ve Yunanistan Arasında Gerginlik Tırmanıyor! Çipras Son Yaptığıyla Okları Kendine Yöneltti

TAKİP ET

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'de sınırı ihlal eden ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 2 Yunan askeri için BM'den yardım istedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’de sınırı ihlal eden ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 2 Yunan askeri için BM’den yardım istedi. 

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye’de sınır ihlali yapan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 2 Yunan askerinin yargı süresinin hızlandırılması ve Yunanistan’a iade edilmesi için Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Gutterres’ten yardım istedi.

TÜRK - YUNAN İLİŞKİLERİ

Alınan bilgilere göre, Çipras’ın BM’ye Türkiye tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 2 Yunan askerinin yargılanma sürecinin hızlandırılması ve Yunanistan’a bir an önce iade edilmesi için yardım istediği ve bunun yanında Türkiye’nin Ege’de ve Kıbrıs civarında gösterdiği faaliyetlerin ihlal boyutlarına ulaştığından bu durumun Türk ve Yunan ilişkilerini olumsuz etkilediğine değindi. Çipras, bu durumlardan şikayetçi olduğunu aktardı.

‘DİPLOMATİK BİR KRİZE DÖNÜŞMESİN’

Öte yandan yapılan kabine toplantısında 2 Yunan askerinin tutuklanmasıyla ilgili yapılan açıklamada, Yunan hükümetinin dikkatli olması gerektiğine ve sınır ihlali gibi basit bir olayın asla diplomatik bir krize dönüştürülmemesi gerektiğine değindi. 

KARAR BEKLENECEK

Öte yandan açıklamalarda, bu olayın Türkiye tarafından başka amaçlarla kullanılma teşebbüsünün iki ülke arasındaki ilişkileri çıkmaza sokacağı görüşleri paylaşılırken Türkiye’deki Yunan askerlerinin yargı süresine saygı gösterileceğine ve tutuklanan 2 Yunana askeri için alınacak nihai kararın beklenilmesine karar verildiğine değinildi. Ayrıca Başbakan Çipras’ın yargı süreci sona erdikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ı telefonla arayarak görüşme gerçekleştireceği de aktarıldı.

 

Dünya haberleri Çipras BM Yunan askerler Türkiye Yardım Sınır ihlali