Türkiye ve Rusya Arasındaki Kısıtlamalar Hakkında Flaş Karar!

TAKİP ET

Rusya'dan önemli bir Türkiye açıklaması geldi. Türkiye ve Rusya arasındaki kısıtlamaların kaldırılacağı bilgisi geldi. İşte Rusya'nın Türkiye hakkında verdiği önemli kararın detayları.

Rusya’dan önemli bir Türkiye açıklaması geldi. Türkiye ve Rusya arasındaki kısıtlamaların kaldırılacağı bilgisi geldi. İşte Rusya’nın Türkiye hakkında verdiği önemli kararın detayları.

Rusya’nın Türkiye hakkında verdiği önemli karar Rusya Başkan Yardımcısı Arkady Dvorkoviç’ten geldi. Rusya Başkan Yardımcısı Dvorkoviç yaptığı açıklamada, Rusya tarafından Türkiye’ye yönelik uygulanan yaptırımların iptal edilmesi için gerekli olan tüm çalışmaların bir hafta içinde hazırlanacağı müjdesini verdi. Dvorkoviç açıklamasında,  "Tüm anlaşmaların bu hafta içerisinde kayda geçirileceğini düşünüyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la varılan anlaşmalar şu anda kağıt üzerine geçiriliyor. İşlerin neredeyse yüzde 99'u tamamlandı. Bazı biçimsel ayrımlar üzerinde çalışılıyor. Protokol imzalanır imzalanmaz kısıtlamaların iptali başlayacak" dedi.

ERDOĞAN VE PUTİN 10 MAYISTA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Mayıs tarihinde Rusya’da görüşme yapmıştı. Bu görüşmede Türkiye’ye yönelik hizmet, ürün, tekstil ve inşaat sektörlerinde uygulanan yaptırımların neredeyse hepsinin iptal edilmesi konusunda anlaşmaya varmışlardı. İkilinin görüşmesinden sonra Türkiye’den domates alımının ve Türk Vatandaşlarına vize uygulamasına yönelik yaptırımların devam edeceği bilgisi alınmıştı.

 

rusya türkiye kısıtlamalar rusya başkan yardımcısı açıklama rusyadan flaş karar