Türkiye ve Katar Güçlerini Birleştirdi! Ortak Tatbikat Yolda

TAKİP ET

Türkiye Haziran ayında aldığı kararla bugün Katar'a üçüncü asker ve silah sevkiyatını gerçekleştirdi. Gelen bilgilere göre iki ülkenin ordusu bölgede ortak tatbikat yapma hazırlığında.

Türkiye Haziran ayında aldığı kararla bugün Katar’a üçüncü asker ve silah sevkiyatını gerçekleştirdi. Gelen bilgilere göre iki ülkenin ordusu bölgede ortak tatbikat yapma hazırlığında.

Dört Arap ülkesinin Katar’a karşı aldıkları karar sonrasında Türkiye krizdeki tutumunu baştan beri aynı doğrultuda sürdürüyor. Türkiye’nin Haziran ayında aldığı kararla bugün üçüncü kez Katar’a asker ve silah sevkiyatı gerçekleştirdiği öğrenildi. Katar’ın başkenti Doha’da bulunan askeri üssüne yapılan üçüncü askeri sevkiyatın bugün gerçekleştiği ve 2 obüs 171 askerden oluşan sevkiyatın Katar’a ulaştığı bilgisi verildi. Katar için verilen kararla ilk askeri sevkiyat 22 Haziran’da gerçekleştirilmiş ve 23 Türk askeri ile 5 zırhlı araç başkent Doha’ya gitmişti. 

İKİ ÜLKEDEN ORTAK TATBİKAT KARARI

Gelen bilgiler arasında bugün yapılan üçüncü asker ve silah sevkiyatı sonrasında bölgede Türk-Katar ortak tatbikatı olacağına da yer verildi.

 

türkiye katar asker silah sevkiyat tatbikat ortaklık