Türkiye ve ABD'den Menbiç İçin Flaş Karar: Yakında Başlıyor!

TAKİP ET

Türkiye ve ABD arasında Menbiç konusunda varılan mutabakatın ardından bir flaş karar daha geldi. Orgeneral Joseph Votel, Menbiç yol haritası kapsamında Türkiye ve ABD'nin yapacağı cephe hattında yapacağı ortak devriyeler için verilecek olan eğitimlerin yakında başlayacağını aktardı.

Türkiye ve ABD arasında Menbiç konusunda varılan mutabakatın ardından bir flaş karar daha geldi. Orgeneral Joseph Votel, Menbiç yol haritası kapsamında Türkiye ve ABD’nin yapacağı cephe hattında yapacağı ortak devriyeler için verilecek olan eğitimlerin yakında başlayacağını aktardı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı olan Orgeneral Joseph Votel, ABD’nin Ortadoğu’daki operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. Votel açıklamalarında, Türkiye ve ABD’nin cephe hattında yapacağı ortak devriyeler için verilecek eğitimlerin çok yakında başlayacağını belirtti.

DEVRİYELER İÇİN EĞİTİMLER BAŞLIYOR

Türkiye ve ABD arasında gerçekleştirilen Menbiç mutabakatının ardından Türk ordusu Menbiç sınırında devriyelerine başlamıştı. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Orgeneral Votel, ‘Diplomatik yol haritasının bir parçası olarak, bu son derece karmaşık ortamda cephe hattının bazı parçalarında ortak devriye yapmak üzere gerekli eğitimler yakın zamanda başlayacak.’ ifadelerinde bulundu.

İRAN İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

ABD’nin Suriye’de İran’ın etkisini azaltmaya yönelik olarak bir çabasının olduğu sorularına da yanıt veren Votel, ‘Doğrudan İran'a odaklı bir görevimiz yok. Bununla birlikte varlığımızla, oradaki operasyonlarımızla onların faaliyetlerini dolaylı olarak etkiliyoruz. Onların tek taraflı amaçlarının peşinden gitmelerini engelliyoruz ve zorlaştırıyoruz.’ dedi.

Dünya haberleri Türkiye ABD Menbiç Devriye Joseph Votel