Türkiye Teyakkuzda! Akdeniz'de Savaş Gemisi Hareketliliği

TAKİP ET

Doğu Akdeniz'de gerilim gittikçe yükselrken, Türkiye'de bölgede alarm durumuna geçti. ABD bir yandan Tomahawk füzesi yüklü savaş gemilerinin yönünü Akdeniz'e çevirirken Rusya'da bir yandan Akdeniz'de 25 gemi ve 30 savaş uçağı ile tatbikat başladığını duyurdu. Deniz Kuvvetleri bu gelişmeler Üzerine uzun süreden beri 10 gemi ile tuttuğu Akdeniz nöbetinde gemi sayısını arttırdı.

Doğu Akdeniz’de gerilim gittikçe yükselrken, Türkiye'de bölgede alarm durumuna geçti. ABD bir yandan Tomahawk füzesi yüklü savaş gemilerinin yönünü Akdeniz’e çevirirken Rusya'da bir yandan Akdeniz'de 25 gemi ve 30 savaş uçağı ile tatbikat başladığını duyurdu. Deniz Kuvvetleri bu gelişmeler Üzerine uzun süreden beri 10 gemi ile tuttuğu Akdeniz nöbetinde gemi sayısını arttırdı. 

Türk Deniz Kuvvetleri Akdeniz'de artan hareketliliği yakın markaja aldı. Rus savaş gemileri Dün 25 gemi ve 30 savaş uçağı ile Akdeniz'de tatbikata başlarken ABD'de Tomahawk füzesi yüklü savaş gemilerinin yönünü Akdeniz'e doğru çevirdi.  Idlip üzerinden Doğu Akdeniz'de gerilimin artması üzerine Türkiye denizlerdeki hak ve menfaatlerinin korunması kapsamında Gerekli tedbirleri aldı. Doğu Akdeniz'de çok sayıda Türk Deniz Kuvvetleri gemisi Nöbet tutmaya başladı.

DOĞU AKDENİZ’DE İDLİB GERİLİMİ
İdlip'te kimyasal saldırı söylemlerinin ardından Akdeniz'de hareketlilik arttı.  Rusya, 9 savaş gemisi Ve 2 denizaltı ile Akdeniz'de ciddi oranda savaş gemisi varlığını sürdürürken bölgeye yeni nesil füzelerle donatılmış en büyük savaş gemisi filosunu da gönderme kararı aldı. Rus donanması dün itibariyle 25 savaş gemisi ve 30 uçakla Akdeniz'de tatbikata başladı. Tatbikat Amerika'nın müdahale söylemlerinin ardından başlarken süresinin uzatılmaması durumunda 8 eylüle kadar devam edecek.  7 Eylül'de tatbikat hala devam ederken Astana garantörü Türkiye, Rusya ve İran liderleri Tebriz’de bir araya gelecek.

SAVAŞ GEMİLERİ HAZIR BEKLİYOR
Akdeniz'deki Savaş gemilerini başta Abd olmak üzere İngiltere ve Fransa gibi NATO üyesi ülkelerde hazır bekletiyor.  Türkiye'de bölgedeki gerilimden etkilenmemek adına on gemi ile sürdürdüğü Akdeniz nöbetinde gemi sayısını arttırdı.

 

doğu akdeniz gerilim rusya idlib tatbikat abd