Türkiye Pazar Gününe Kilitlendi! İşte Kırbaç Kasırgası'nın Vurup Geçeceği 9 İl

TAKİP ET

Türkiye'nin beklediği Kasırga açıklarından Ege'ye doğru ilerliyor. Yarın sabah saatlerinde İzmir Muğla ve Aydın sahillerini vurması beklenen Kasırga 2 gün ise Çanakkale Balıkesir Tekirdağ Kırklareli Edirne ve İstanbul'da etkili olacak.

Türkiye tarihinde yarın ilk defa bir kasırga görülecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü fırtına ile birlikte çok şiddetli yağış ve rüzgâr uyarısında bulundu. Başta İstanbul olmak üzere 9 il alarm durumuna geçti. Meteoroloji uzmanları vatandaşları pazar günü evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı. Çünkü fırtınanın saatteki hızı 145 kilometreyi bulacak.

BİRÇOK KENTİMİZ ETKİLENECEK

Atlantik okyanusunda çok nadir görülen ve Yunanistan'ın başkenti Atina açıklarından Ege'ye doğru ilerlemeye devam eden fırtınanın hızını 145 kilometreye kadar ulaşması bekleniyor. Kırbaç adı verilen fırtına ilk olarak Yarın sabah İzmir Muğla ve Aydın Sahillerinde etkili olacak. Fırtına 2. gününde ise Çanakkale Balıkesir Tekirdağ Kırklareli Edirne ve İstanbul'u vuracak.

PERSONEL GÖREVE ÇAĞRILDI

Yunanistan'da zorba olarak tanımlanan Türkiye'de ise kırbaç olarak isimlendirilen fırtına nedeniyle 9 ilin belediyeleri de alarm durumuna geçti. Göreve çağrılan personel gece gündüz herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışacak. Hafta sonu İzmir'de oynanacak olan bütün spor müsabakaları ertelendi. Kuşadası’nda ise teknelerin denize açılması yasaklandı. Valilikten yapılan uyarılarda vatandaşların mümkün olduğunca sokağa çıkmaması isterdi.

 

son dakika kırbaç kasırgası son dakika haberi kırbaş kasırgası ne zaman gelecek fırtına