Türkiye Operasyon Sinyali Vermişti! ABD Askerleri Sincar'a Konuşlandı

TAKİP ET

Türkiye'nin operasyon sinyali verdiği Irak'ın Musul vilayetine bağlı Sincar Dağı'na ABD ordusuna bağlı bir grup asker, zırhlı araçlarla ve ağır silahlarla konuşlandı.

Türkiye’nin operasyon sinyali verdiği Irak’ın Musul vilayetine bağlı Sincar Dağı’na ABD ordusuna bağlı bir grup asker, zırhlı araçlarla ve ağır silahlarla konuşlandı. 

AA muhabirine açıklama yapan Sincan Kaymakamı Mehmet Halil,  ABD askerleri musluğun Kuzey batısında yer alan ve stratejik öneme sahip olan Sincar daha ağır silahlarla ve zırhlı araçları kullandığını söyledi. 

ASKERİ ÜS KURMAYI PLANLIYORLAR
Sincar dağına ABD'nin çok önceden konuşlanmak için hazırlık yaptığını söyleyen Halil,  ABD'nin burada biraz kere üs kurmayı planladığını iddia etti. 

ZIRHLI ARAÇLAR VE AĞIR SİLAHLARLA GELDİLER
Bu açıklamaların Yanı sıra Irak medyasında yer alan haberlere göre ABD askerleri Dün 15 adet zırhlı personel Taşıyıcı araçla senin çardağına geldi.  ABD ve Iraklı askerlerin Dün terör örgütü DEAŞ’ın varlık gösterdiği Musul'un batısındaki Irak Suriye sınır şehrine ulaşarak kontrolü sağladığı açıklanmıştı. 

BÖLGEDE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK YUVALANMAYA BAŞLAMIŞTI
3 Ağustos 2014 tarihinde terör örgütü PKK, DEAŞ’ın Sincan'daki Ezidilere saldırısını bahane ederek ilçede varlık göstermeye başlamıştı.

TÜRKİYE, OPERASYON SİNYALİ VERMİŞTİ
Türkiye'nin daha önce operasyon sinyali verdiği Sincar’a Mart ayında terör örgütünün bölgeden çekildiği iddia edilmiş teröristlerin çekildiği noktalara yerleştiği duyurulmuştu. Sincar’da terör örgütü PKK'nın yanı sıra Irak Başbakanları bünyesindeki Haşdi Şabiye bağlı silahlı gruplar da bulunuyor.

Türkiye operasyon sinyali ABD son dakika sincar