Türkiye'nin doğal gaz keşfine ilk tebrik hangi ülkeden geldi?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfedildiğini müjdelemiş ve ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada Karadeniz’de doğal gaz rezervi keşfedildiğini müjdelemiş ve ayrıntıları kamuoyuyla paylaşmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdelediği doğal gaz rezervi keşfi için ilk tebrik Filistin’den geldi. Filistin Devlet Başkanı, Türkiye’nin başarısının Filistin’in başarısı olduğunu söyledi.

Telefonda Görüştüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, telefonda görüştü. Alınan bilgilere göre söz konusu görüşmede Abbas, Türkiye’nin büyük doğal gaz keşfinden dolayı Erdoğan’a tebriklerini iletti.


Erdoğan’dan Destek Mesajı

Konuyla ilgili İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan ve Abbas arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin Filistin’in haklı davasına ilişkin desteğini yinelediği belirtildi. 

Türkiye’nin Başarısı Filistin’in Başarısı

Öte yandan söz konusu telefon görüşmesinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın büyük doğal gaz keşfinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebriklerini ilettiği ve Türkiye’nin başarısının Filistn’in başarısı olduğunu söylediği aktarıldı.


Rezervin Ekonomik Değeri Ne Kadar?

Türkiye, tamamen milli imkanlarla Karadeniz’de doğal gaz rezervi keşfetti. Söz konusu keşifle ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaparken ülkemiz için çok önemli olan bu gelişmeyle ilgili pek çok araştırma yapılmaya başlandı. Keşfedilen doğal gaz rezervinin ülke tarihinin en büyük doğal gaz rezervi olduğu aktarılırken tam 320 milyar metreküplük bu rezervin Türkiye’nin 7 yıllık ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğu ifade edildi. Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yaptığı açıklamaya göre rezervin ekonomik değeri ise 65 milyar dolar.
 

doğal gaz filistin