Türkiye Kudüs'e Sahip Çıkıyor! Tüm İllerde Protesto Gösterileri Başladı

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs hakkında yaptığı açıklama sonrasında Türkiye Kudüs'e sahip çıkmak için ayaklandı. Türkiye genelinde tüm illerde Kudüs için protestolar başladı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs hakkında yaptığı açıklama sonrasında Türkiye Kudüs’e sahip çıkmak için ayaklandı. Türkiye genelinde tüm illerde Kudüs için protestolar başladı.

ABD Başkanı Donald Trump, en son yaptığı açıklamada Kudüs’ü İsrail’in Başkenti olarak tanıdığını belirtmişti. Yapılan bu açıklama sonrasında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük tepkiler başladı ve tüm Türkiye Kudüs’e sahip çıkmak için Cuma namazı sonrasında protestolar düzenledi.

TÜM TÜRKİYE AYAKTA

Cuma namazının hemen ardından tüm Türkiye’de başlayan Kudüs protestolarında ABD ve Donald Trump’a büyük tepki gösterildi. Rize’de AK Parti İl Başkanlığı ile İnsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen Kudüs yürüyüşü Cuma namazı sonrasında başladı ve binler Kudüs’e sahip çıkmak için ellerinde pankartlarla yürüdü. Şanlıurfa’da da sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği Kudüs yürüyüşünde Cuma namazının hemen ardından toplanan kalabalık ellerindeki ABD karşıtı pankartlar ile Kudüs protestosu gerçekleştirdi. Öte yandan Ankara’da Köklü Değişim Platformu üyeleri de Cuma namazının hemen ardından Cuma namazındaki cemaatinde katılımıyla Kudüs adına protesto gösterileri gerçekleştirildi. Kalabalığın ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla tekbir getirdikleri görüldü. Trabzon’da da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda toplanan binlerce kişi Amerika ve İsrail aleyhine sloganlar atarak Kudüs’e sahip çıktı. Aynı şekilde Ağrı, Kilis, Tokat, Diyarbakır, Sivas, Bolu ve Yozgat’ta da Kudüs için protestolar düzenlendi.

Kudüs Türkiye Protesto İllerde Kudüs Protestoları ABD Trump