Türkiye İçin Tarihi Gün! Nefesler Tutuldu, EURO 2024'ün Ev Sahibinin Açıklanması Bekleniyor

TAKİP ET

UEFA, Türkiye ve Almanya'nın yarıştığı Euro 2014'ün ev sahibini bugün Açıklıyor.

Türkiye bu defa modern statları, Devlet desteği, Organizasyon becerisine altyapı yatırımları ile yıllardır özlemini çektiği bu büyük turnuvaya oldukça yakın.  Türkiye bu turnuva için Almanya ile yarışıyor.  UEFA’nın mottosunun ‘Irkçılığa Hayır’ Olduğu dünya genelinde bilinirken Okçuluk konusunda tavan yapan Almanya'yı mı yoksa ‘Birlikte Paylaşım’la tüm dünyaya hoşgörü mesajları veren Türkiye’yi mi seçeceği bugün saat 15.45 de belli olacak.

Türkiye'nin 2 Mart 2017 tarihinde adaylığını resmen açıkladı Euro 2024 Avrupa Futbol şampiyonasına ev sahipliği için bir buçuk yıllık heyecanlı bekleyiş bugün sona eriyor. Almanya ve Türkiye'nin yarışları adaylık için bugün saat 15.45 de kazananı açıklayacak. Oylama sırasında Alman ve Türk vatandaşı olan Başkan Yardımcıları ya da UEFA yönetim kurulu üyeleri oy kullanmayacak. Sağlık Sorunu nedeniyle UEFA Yönetim Kurulu üyesi İsveçli Lars-Christer Olsson oylamaya katılamayacak. EURO 2024’ü alacak ülkeyi bugün UEFA Başkan Yardımcısı Alman Reinhard Grindel, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ve Olsson dışındaki 17 kişi seçecek. 

ALİ KOÇ DA SUNUMA KATILACAK

Bu sabah saat 09.00 Itibari ile başlayan UEFA'nın kritik toplantısında iki ülke için önce kura çekimi yapılacak. Sunumlar Türkiye saati ile saat 14.00 itibari ile başlayacak. Daha sonra ise soru cevap bölümüne geçilecek. Türkiye adına TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in yanı sıra, TFF başkan vekilleri Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir, yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, genel sekreter Kadir Kardaş, F.Bahçe  Kulübü Başkanı Ali  Koç, Türkiye’nin adaylık elçisi olan Ampute Milli Takımı oyuncusu Barış Telli ile Beşiktaş Kadın Futbol Takımı oyuncusu Jessica O’Rourke Çarmıklı Konuşacak. 

 

UEFA Almanya EURO 2024 Türkiye EURO 2024 kura çekimi son dakika