Türkiye için tarihi anlar! Togg akıllı cihazların sevkiyatı başladı

TAKİP ET

Türkiye'nin merakla beklediği yerli otomobil Togg'ın teslimat saatlerine bugün itibariyle başladı. İlk takdimin geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılan Togg'un T10X modelinin sevkiyatlarına geçtiğimiz saatler itibariyle başladı.

Togg Teknoloji Kampüsü'nden çıkış yapan T10X akıllı cihazların TIR'lara yüklendiği ve sevkiyata hazır olduğu görüntüler ortaya çıktı. Türkiye'nin yerli otomobili Togg'u satın alan ilk 20 bin kişi kura ile geçtiğimiz günlerde belli olmuştu. Fabrikadan çıkış yapan Togg'ların sahiplerine teslim edilmek için sevkiyatlar saatler önce başladı. Togg Teknoloji Kampüsü'nden çıkış yapan T10X akıllı cihazlar TIR'lara yüklendi.

21 GÜNDE 177 BİN 467 SİPARİŞ ALDI

Yüzde 100 elektrikli olan Togg akıllı cihazlar 21 gün içinde 177 bin 467 sipariş aldı. Şirket bu seneki toplam üretimin 28 bin adet Togg T10X olacağını açıkladı ve üretimin 20 bin adedini doğrudan müşterilere teslim edeceğini ifade etmişti.

İLK TESLİMAT ERDOĞAN'A YAPILDI

Togg'un ilk aracı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verildi. Cumhurbaşkanlığı forslu Togg'un plakası ise Emine Erdoğan'ın baş harflerinden oluşan 34 EE 2073 plaka oldu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise ikinci teslimat ile Togg aracına aldı.

TEK DOLUMLA KAÇ KM GİDİYOR?

Togg'un şarj istasyonu ağı Trugo şarj ücretlerini açıkladı. Togg'un kısa ve uzun menzilli akıllı araçları kapasiteler menzile göre farklılık göstermekte. Kısa menzilli olan Togg 52,4 kWh bataryası ile 314 kilometre yol yapabilirken uzun menzilli Togg 88,5 kWh bataryası ile 523 kilometre yol gidebilmekte. Şarj ücreti kWs başına 180 kW'lık ve 300 kW'lık istasyonlar ile birim başına fiyat 7,99 TL oldu.

 

TOGG akıllı cihaz