Türkiye Ermenileri Patriği Yaşamını Yitirdi!

TAKİP ET

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Türkiye Ermenileri patriği Mesrob Mutafyan yaşamını yitirdi.

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde tedavi görmekte olan Türkiye Ermenileri patriği Mesrob Mutafyan yaşamını yitirdi.

Ermeni Vakıflar Birliği ve Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Patrik Mutafyan’ın bugün itibariyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

10 seneden beri Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde tedavi görmekte olan Patrik Mutafyan’ın yaşamını yitirdiğini belirten Şirinoğlu, “Patriğimiz Mesrob Mutafyan, 10 seneden beri hastanemiz bünyesinde tedavi görmekteydi. Ancak bugün 1’e çeyrek kala geçirdiği kalp krizi neticesinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve yaşamını kaybetmiştir. Kendisi çok değerli bir din insanımızdı. Vatanına ve milletine düşkünlüğü ile bilinirdi. Patrik olduktan çok kısa bir süre sonra bu talihsiz rahatsızlığa yakalandı. Kendisini tedavi etmek için elimizden gelen her şeyi yapsak da muvaffak olamadık. Kendisi, dünyaca da sevilen dini bir liderimizdi. Patriğimizin cenaze töreniyle ilgili bilgiler daha sonra paylaşılacaktır. Ermeni cemaatimizin başısağolsun.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Patrik Mutafyan’ın yaşamını yitirmesinden dolayı Patrikvekili Başpiskopos Ateşyan’ı telefonla arayarak taziyede bulundu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan’ın yaşamını yitirmesinden dolayı Patrikvekili ve Başpiskopos Aram Ateşyan’ı telefonla arayarak taziyede bulundu.”

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, frontotemporal demans rahatsızlığından dolayı tedavi görmekteydi.

 

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan son dakika Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi