Türkiye'deki altın rezervi nerede bulundu? Altın rezervinin değeri ne kadar?

TAKİP ET

Türkiye'de 3,5 milyon onsluk altın rezervi bulunduğu müjdesi sosyal medyanın da gündeminde yer alan konulardan biri oldu. 

Türkiye’de 3,5 milyon onsluk altın rezervi bulunduğu müjdesi sosyal medyanın da gündeminde yer alan konulardan biri oldu.  Tarım Kredi iştiraki Gübretaş’a ait olan maden sahasında bulunduğu belirtilen altın rezerviyle ilgili pek çok soru peş peşe geldi. Peki, Gübretaş kimin? Gübretaş hangi alanda faaliyet gösteriyor? Bulunan altın rezervinin değeri ne kadar? İşte tüm merak edilenler…

Türkiye’de 6 Milyar Dolarlık Altın Rezervi Bulundu

Türkiye’de Karadeniz’de keşfedilen doğal gaz rezervinin ardından yeni bir müjde daha yaşandı ve ülkemizde 3,5 milyon onsluk altın rezervi keşfedildiği bilgisi paylaşıldı. Tarım Kredi iştiraki Gübretaş’ın maden sahasında keşfedilen 3,5 milyon onsluk altın rezervinin değerinin 6 milyar dolara denk geldiği, TL karşılığının ise yaklaşık 46 milyar TL olduğu öğrenildi.


Gübretaş Kimin ve Hangi Alanda Faaliyet Gösteriyor?

Tarım sektöründe kimyevi alanda faaliyet göstermekte olan Gübretaş, maden sahasında keşfedilen altın rezervinin ardından gündem konusu oldu. Faaliyetleriyle ekonomi alanında çok önemli gelişmelere imza atan Gübretaş, Türkiye’nin ilk kimyevi gübre fabrikası olarak 1954 yılında İskenderun’daki tesisleriyle üretime başladı. Üretime başladığı tarihten günümüze kadar sektörde sürekli öncü rolünü üstlendi ve Türkiye’nin ilk fosfatlı ve kompoze gübresinin üretti. Bununla beraber ilk toprak analiz laboratuvarını kurdu ve 1986 yılında borsada işlem gören ilk 15 şirketten biri oldu. 


Gübretaş Kime Ait?

Önemli miktarda altın rezervinin bulunmasıyla sosyal medyanın da gündemine yerleşen Gübretaş ile ilgili en çok merak edilenlerden biri de kime ait olduğu. Gübretaş’ın yüzde 75,95’i Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’ne aittir. Geri kalan kısmının yüzde 8,76’sı Oğuzhan Şahinkaya ve yüzde 15,29’luk kısmı halka açık ve diğer kişilere aittir.

 

türkiye gübretaş altın rezervi doğal gaz