Türkiye'de hangi Fransız malları satılıyor?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de katıldığı programda yaptığı boykot çağrısının ardından arama motorunda en çok araştırılan konulardan biri Türkiye'de satılan Fransız malları oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de katıldığı programda yaptığı boykot çağrısının ardından arama motorunda en çok araştırılan konulardan biri Türkiye’de satılan Fransız malları oldu. Macron’un İslam ve Müslümanlara yönelik çirkin sözlerine tepkiler artmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bu çirkin saldırılara yanıt geldi ve Türk halkını Fransız mallarını boykot etmeye davet etti. Peki, Türkiye’de bulunan Fransız malları hangileri? İşte Türkiye’de satılan Fransız malları ve tüm detaylar…

Türkiye’de Satılan Fransız Mallarının Listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk halkına yaptığı önemli boykot çağrısının ardından Türkiye’de satılan Fransız malları mercek altına alındı. Türkiye’de satılan Fransız mallarını aşağıda bulabilirsiniz.


SÜPERMARKET- Gima, Endi, Dia, Carrefour ve ChampionSA.

UÇAK- Airbus ve Air France.

BENZİN- Total ve Elf.

GİYİM-  Philip Patek, Pierre Cardin, Louis Vuitton Malletier, Lacoste, Fred Joaillier, Yves Saint Laurent, Chiristian Lacroix, Givenchy, Berluti, Rene Derby, Thierry Mugler, Sonia Rykiel, Daniel Hechter, Givency, Cacharel ve Hermes.

OTOMOBİL- Peugeot, Valeo Oto, Citroen, Uniroyal, Recamic, Michelin ve Dacia.

YABANCI DİL EĞİTİMİ-  Fransız Kültür Merkezi Dil Kursu.

İLAÇ FİRMASI- Guerbet, Servier, Fournier, Pierre Fabre Medicament, Antihistamine, Benzac, Benzamycin, Benzagel, Nicoderm, Novalgin, Novahistine, Ceva ve Stimate.

İNŞAAT- Lafarge, Ondulin Avrasya, Weber Markem ve Chryso
Sanayi Ürünleri- SNR Rulmanlari.

LABORATUVAR ve TEST ÜRÜNLERİ- Chopin.

ÇELİK ÜRÜNLERİ- Arcelor

ENDÜSTRİYEL ÜRÜNLER-  Groupe Schneider, Metesan, Areva, Legrand, Helita Pulsar, Franklin France, Duval Messien Satelit ve Merlin Gerin.

FİNANS- Societe General Bankası ve TEB.

DENİZCİLİK ÜRÜNLERİ- Beneteau.

MUTFAK ÜRÜNLERİ- T-fal, Tefal.

BEBEK MAMASI- Mellin, Bledina, DPAM ve Petit Bateau.

SÜT ÜRÜNLERİ-  Vieux Boulogne, Danone, Yoplait, La Vache Qui Rit, Arpin, Bel Paese, Chamois D’or, Fine Bouche, Belle Des Champ, Camembert, Boisange, Brie, Entremont, Etorki, Fromageries Riches Monts, Gerard, Gervais, Lepetit, Jockey, Montrachet, Mountain Farms, Montagrand, New Holland, Precious, St. Albray, Roquefort, Tourtrain ve Taillefine.

Sigorta- Başak Sigorta, Axa Sigorta, Başak Emeklilik, Güneş Sigorta ve Equitable Life.

Kozmetik Ürünleri- Summer Sensations, Vichy, Accentous, La Roche Posay, Biotherm, Clarins Daniel Jouvance, Christian Dior, Dr. Pierre Ricaud, Fresh Lash, Dulcia, Great Lash, Galeria Noemie, Kiotis, Guerlain, Le Crayon Glace, Lancome, Les Meteorites, Le Monde en Parfum, Long Wearing, Long Wearing Lipstick, L’Oreal, Long Wearing Nail Polish, Miami Chill, Phas, Moisture Whip, Revitalizing, Shades of You, Roc, Sheer Essentials ve Shine Free.



 

fransız malları boykot türkiye