Türkiye Bir Kez Daha Yasa Boğuldu! İçişleri Bakanı'ndan Minik Leyla'nın Ölümüyle İlgili Açıklama, Tecavüz Var Mı?

TAKİP ET

Ağrı'da kaybolan Leyla'dan gelen acı haber Türkiye'yi yasa boğdu. Minik kızın ölümünün ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan yapılan ilk açıklamada, ilk belirlemelere göre tecavüz olmadığı aktarıldı.

Ağrı’da kaybolan Leyla’dan gelen acı haber Türkiye’yi yasa boğdu. Minik kızın ölümünün ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan yapılan ilk açıklamada, ilk belirlemelere göre tecavüz olmadığı aktarıldı.

Ağrı Bezirhane köyünde Ramazan Bayramının birinci günü dedesini ziyaret etmek için köye giden ve ortadan kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’den 18 günün ardından acı haber geldi. Türkiye henüz Eylül’ün acısını atlamamışken Leyla Aydemir’den gelen kahreden haber herkesi derin bir acıya boğdu. Olayın ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Leyla Aydemir’in vücudunda ufak bir darp göründüğünü belirtti.

‘TECAVÜZ YOK’

Acı haberin ardından ilk açıklama İçişleri Bakanı Soylu’dan geldi. Minik kızın cesedinin ilk belirlemelere göre 4-5 gündür orada duruyormuş gibi bir izlenimi olduğunu söyleyen Soylu, tüm bunların net sonucunun yapılacak otopsi sonrasında belirleneceğini söyledi. CNN TÜRK Canlı yayınında koşuna Soylu, herkesin aklına gelen tecavüz sorularına da yanıt verdi. İlk belirlemelere göre tecavüz olmadığını söyleyen Soylu, tüm soruların net cevabının yapılacak otopsi sonrasında açığa çıkacağını ve en net cevabın otopsi raporuna göre verileceğini aktardı.

‘BULABİLMEYİ ÜMİT EDİYORDUK’

Yaşadığı üzüntüyü dile getiren Süleyman Soylu, ‘Biz aslında şu ana kadar bulabilmeyi ümit ediyorduk. Ama şöyle bir problemimiz var, tabi çocuk olunca; çocuğun hayatı bizim için ehemmiyetliydi. Yani böyle bir şey bulunur ve çocuk gözden çıkarılır gibi bir korkumuz vardı. Bugün böyle bir durumla karşı karşıya kaldık.’ dedi.

 

Ağrı Leyla Aydemir Ceset Süleyman Soylu Tecavüz