Türkiye Ayağa Kalkmıştı! Hükümet Çocuk İstismarına Karşı Düğmeye Bastı, İşte Alınacak Önlemler

TAKİP ET

Türkiye'nin son zamanlarda yaşanan çocuk istismarlarına karşı sosyal medyadan başlattığı kampanyalar ve tepkiler sonrasında Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, 'Çocuklara karşı yapılan cinsel istismarlarla ilgili hükümet bünyesinde bir komisyon oluşturuldu' dedi.

Türkiye’nin son zamanlarda yaşanan çocuk istismarlarına karşı sosyal medyadan başlattığı kampanyalar ve tepkiler sonrasında Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, ‘Çocuklara karşı yapılan cinsel istismarlarla ilgili hükümet bünyesinde bir komisyon oluşturuldu’ dedi.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, son zamanlarda artan ve Türkiye’yi ayağa kaldıran çocuk istismarları ile ilgili hükümetten bir adım geldiğini ve hükümet bünyesinde bu konu için komisyon oluşturulduğunu söyledi.

ÇALIŞMA YAPILIYOR

Türkiye’de geride bıraktığımız günlerde Adana’da 3 yaşındaki küçük bir kız çocuğuna 20 yaşındaki bir adamın tecavüz etmesi olayı tüm Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. İğrenç olay sonrasında sosyal medyada kampanya başlatıldı ve herkes bu olaya tepki gösterdi. Türkiye’yi ayağa kaldıran olay sonrasında Bakanlar Kurulu Toplantısı ardından çocuk istismarlarıyla ilgili açıklama yapan Bozdağ, çocuklara yönelik yapılan cinsel istismarların durdurulması için hükümetin düğmeye bastığı ve hükümet bünyesinde bir komisyon oluşturulduğunu ayrıca komisyonun bir rapor hazırlayarak tecavüzcülerin cezalarının arttırılması için öneride bulunacağını söyledi.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI

Adana’da meydana gelen tecavüz olayı sonrasında sosyal medya son zamanlarda artan çocuğa karşı cinsel istismar olayları için ‘Çocuk susar sen susma’ ‘Tecavüz meşrulaştırılamaz’ ve ‘Çocuklarıma dokunma’ başlıkları altında imza kampanyaları başlatılmış ve binlerce insan bu kampanya için harekete geçmişti.

 

Bekir Bozdağ Hükümet Çocuk istismarları Tecavüz Adana Yen i yasa