Türk Yetkili Açıkladı: "Kaşıkçı'nın Cesedi Asitle Eritilmiş Olabilir!"

TAKİP ET

ABD'de yayımlanan Washington Post gazetesine açıklama yapan Üst düzey bir Türk yetkili Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2 Ekim tarihinde öldürülen gazeteci Cemal kaşıkçının cesedini parçalara ayrıldıktan sonra asitli eritilmiş olabileceği ihtimalini değerlendirildiğini söyledi.

Washington Post gazetesinde isminin verilmediği Türkiye etkinliği kaşıkçının cesedinin başkonsolosluk binasında ya da başkonsolosu rezidansında asitle eritilmiş olabileceğini yapılan arama ve incelemelerde elde edilen delillerin bu tezi desteklediğini söyledi. Yetkili gazeteye yaptığı açıklamanın devamında, "Kaşıkçı'nın cesedinin gömülmesine gerek yoktu" diye konuştu.

CESET PARÇALANDI VE YOK EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da çarşamba günü soruşturmayla ilgili yaptığı açıklamada  "Kaşıkçı'nın cesedi parçalandı ve yok edildi" ifadelerini kullanmıştı. Suudi Arabistan'ın resmi makamlara Cemal kaşıkçının başkonsolosu binasında öldürüldüğünü kabul etti Fakat cesedi nerede olduğunun bilinmediğini savunmaya devam ediyor. Suudi yetkililer den yapılan açıklamalarda kaşıkçının cesedinin yerde bir işbirlikçi teslim edildiği iddia edilmişti.  Washington post'a açıklama yapan üst düzey Türkiye yetkili ise soruşturmayı yürüten heyetin yerli işbirlikçi açıklamalarını gerçekçi bulmadığını söyledi.

'SUUDİ BAŞSAVCI İŞBİRLİĞİ İZLENİMİ VERMEDİ' 

Ayrıca Washington Post gazetesinin haberini devamında Suudi Arabistan Başsavcısı Suud el-Macib'in İstanbul temaslarında perde arkasında neler yaşandığına dair bilgi de verdi.  Başka bir Türkiye etkili ise gazeteye yaptığı açıklamada Suudi başsavcının 3 günlük İstanbul temasları boyunca Kaşıkçı’nın cesedine ne olduğuna dair hiçbir Detay vermediğini söyledi. Yetkili yaptığı açıklamanın devamında, "El-Macib'in önceliği Türkiye'nin elinde hangi delillerin olduğunu tespit etmekti… Soruşturmada samimi bir işbirliği içerisinde olacakları izlenimini edinmedik"  ifadelerini kullandı.

türk yetkili açıklama son dakika suudi arabistan son dakika haberi cemal kaşıkçı