Türk Vatandaşlarına Gitmeyin Uyarısı Yapıldı! ABD'de Peş Peşe Saldırılar

TAKİP ET

ABD'nin en büyük müzik festivallerinden 'Lollapalooza'nın düzenlendiği Chicago'da Son iki gündür art arda silahlı saldırılar düzenleniyor. 9 kişinin öldüğü 60 kişinin yaralandığı silahlı saldırılar nedeniyle Türkiye'nin Chicago Başkonsolosluğu tarafından sosyal medya hesaplarından Türk vatandaşlarına kendi güneybatısındaki mahalleleri getirilmesi konusunda uyarı yapıldı.

ABD’nin en büyük müzik festivallerinden “Lollapalooza”nın düzenlendiği Chicago'da Son iki gündür art arda silahlı saldırılar düzenleniyor. 9 kişinin öldüğü 60 kişinin yaralandığı silahlı saldırılar nedeniyle Türkiye'nin Chicago Başkonsolosluğu tarafından sosyal medya hesaplarından Türk vatandaşlarına kendi güneybatısındaki mahalleleri getirilmesi konusunda uyarı yapıldı. 

ABD'nin Chicago kentinde son iki gündür düzenlenen silahlı saldırılar nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti 60 kişi yaralandı. Chicago polisi tarafından yapılan açıklamaya göre ABD’nin en büyük müzik festivallerinden  “Lollapalooza”nın gerçekleştiği hafta sonunda yaşanan silahlı saldırılarda Hayatını kaybedenler arasında 17 yaşında bir genç kızdı bulunuyor. Polis yetkililerinden yapılan açıklamada yaralılar arasında 11 yaşında bir erkek çocuğunun olduğunu belirtildi.

7 SAAT İÇİNDE 4 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
Kentin Güney ve batı bölgelerinde pazar günü en fazla saldırıların Yazıldığı Gün olduğu belirtilirken Chicago’da sadece 7 saat içinde 4 kişi öldürüldü. Bu yılbaşında bu yana düzenlenen silahlı saldırılarda 314 kişi hayatını kaybederken 1769 kişi yaralandı. Chicago ABD’nin “suç başkenti” olarak adlandırılırken, Geçtiğimiz yıl kentte 2785 silahlı saldırı düzenlendi saldırılarda 674 kişi hayatını kaybetti ve 3567 kişi de yaralandı.