Türk Futbolunun Duayen İsmine Veda

TAKİP ET

Türk futbolunun sevilen ismi ve duayenlerinden Metin Türel'i, sevenleri son yolculuğuna uğurladı. 83 yaşında yaşamını yitiren Metin Türel, Levent Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığında defnedildi.

Türk futbolunun sevilen ismi ve duayenlerinden Metin Türel’i, sevenleri son yolculuğuna uğurladı. 83 yaşında yaşamını yitiren Metin Türel, Levent Camiinde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığında defnedildi.

Türk futbolunun duayen ismi Metin Türel’in cenaze namazında Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı ve UEFA eski Asbaşkanı Şenes Erzik, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, teknik direktör Rıza Çalımbay, ailesi ve yakınları hazır bulundu.

Cenaze namazından önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TFF Onursal Başkanı ve UEFA eski Asbaşkanı Şenes Erzik, “Türkiye Futbol Federasyonu’nu özerk olarak ilk kurduğumuz zaman Metin Türel, Tamer Güney ve Özkan Sümer ile birlikte bir ekip olarak hareket ettik. Bu değerli isimlerle çalışma fırsatım oldu. Türk futboluna önemli hizmetlerde bulundu. Pırıl pırıl bir kalbi vardı. Aşırı duygusal tarafları olan bir insandı. Hiç kimse hakkında bir şikayeti olmamıştır. Bambaşka bir karaktere sahipti. Çok geniş bir yüreği ve sevecen bir tavrı vardı. Kendisi herkes tarafından çok sevilirdi. Rabbim, gani gani rahmet etsin.” şeklinde konuştu.  

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve teknik direktör Rıza Çalımbay’da, Metin Türel’in vefatı nedeniyle hissettikleri derin acıyı dile getiren açıklamalarda bulunurken, Türk futbolunun duayen bir ismi yitirdiğini dile getirdiler.        

Türk futbolu Metin Türel cenaze Şenes Erzik Fatih Terim duayen Mustafa Denizli Abdullah Avcı