Türk Futboluna Sertlik Yakışmıyor

TAKİP ET

Süper Lig'de oldukça çetin geçecek ikinci yarı karşılaşmaları başladı. Ancak hiçbir takımın puan kaybına tahammülü olmadığı Süper Lig'de futbol çok sert oynanıyor.

Süper Lig’de oldukça çetin geçecek ikinci yarı karşılaşmaları başladı. Ancak hiçbir takımın puan kaybına tahammülü olmadığı Süper Lig’de futbol çok sert oynanıyor. Bunda takımlarımızın üzerindeki ağır sorumluluğun futbolcularda yaratmış olduğu stresin etkisi büyük. Ama profesyonel futbolcu olarak sahaya çıkan futbolcularımızın sahada çok sert mücadele etmeleri en başta Türk futboluna, sonrada profesyonelliğe yakışmıyor.

Türk futbolundaki sertlikte hakemlerimizde payı olduğunu söylemek gerekiyor. Mesela hakemlerimiz, karşılaşmanın özellikle ilk yarım saatinde kart göstermemeye ayrı bir özen gösteriyor. Oysa sahaya yeteneklerini sergilemek ve seyircilere futbol resitali izletmek için çıkan futbolcuların önü kesilmemeli. Sahada kurallara uymayan futbolculara gereken ceza verilmezse hakem otoritesini yitirir. Bu da kaliteli futbolun önünde en büyük engeldir.  

Hakemlerimiz, sahadaki en önemli görevlerinin futbolcuların sağlığını korumak olduğunu hiçbir zaman unutmamalıdır. Hakemlerimiz, bu bilinçte maç yönetirlerse hiçbir sertliğe tolerans göstermezler. Futboldaki sertlik yüzünden dünya futbolu Van basten gibi bir yıldızı yitirdi. Başka yıldızların da kaymaması için futbolda sertliğe ve sertliğe toleransa ‘HAYIR’ demeliyiz.   

Türk futbolu Süper Lig hakem Van Basten