Türk Erkekleri, Bu Tuzağa Sakın Düşmeyin!

TAKİP ET

Ülkemizin sınır komşularından Gürcistan, özellikle Karadenizli erkeklerin eğlence merkezi durumuna geldi.

Ülkemizin sınır komşularından Gürcistan, özellikle Karadenizli erkeklerin eğlence merkezi durumuna geldi. Otomobilleriyle sınırı geçen Türk erkeklerinin, yollarda otostop çeken kadınlar tarafından en fazla tuzağa düşürüldüğü kent ise Batum. Otostopçu kadınlar tarafından izbe eğlence merkezlerine götürülen Türk erkekleri, buralarda deyim yerindeyse donuna kadar soyuluyorlar.

Batum’da eğlenceli tuzağa düşürülen Türk erkekleri, sonradan çok ahlanıp vahlansa da canları bir kez fena halde yanmış oluyor. Otostopçu kadınlar, araçlarıyla sınırı geçen Türk erkeklerini çay ısmarlama bahanesiyle izbe eğlence merkezlerine çektikten sonra donatılan masada yiyip içiyor ve sonrada kayıpla karışarak Türk erkeklerini hesap ile baş başa bırakıyorlar. Gelen hesap ise öyle böyle değil, 40 bin lirayı buluyor.

Gürcistan’ın Batum kentinin en fazla turist çektiği iki ülke ise Türkiye ve İran. Kimlikle geçilebilen Gürcistan’ın Batum kenti ışıl ışıl caddeleri, diskoları, lüks otelleri, gece kulüpleri ve kumarhaneleri ile Türk erkeklerinin önemli eğlence merkezlerinden biri haline geldi. Öyle ki Sarp Sınır Kapısından karşılıklı giriş çıkış sayısı yıllık 8 milyonu geçmiş durumda.

Otostopçu kadınlar tarafından izbe eğlence merkezlerine çekilen Türk erkekleri, yüksek hesaplar ile karşı karşıya kaldığı zaman itiraz ederlerse tehdit edildikleri, hatta alıkonuldukları iddia ediliyor. Bazı Türk erkeklerinin hesapta indirim yaptırarak kentten derhal ayrıldığı, hesapta anlaşamayan Türk erkeklerinin ise kavgaya karıştığı ve sonrada tutuklandığı ileri sürülüyor.

Batum’a yolu düşen Türk vatandaşlarına önemli uyarılarda bulunan Rize Mağdur Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu, “Mağdurlar tarafından derneğimize çok sayıda şikayet ulaşmakta. Otostop çeken kadınlar, sınırı geçen Türk erkekleri tarafından araçlara alınıyor. Sonrada bir meyve suyuna dahi yüksek hesap ödemek zorunda kalıyorlar. Bu yüksek hesap tuzaklarının çoğu maalesef yine Türkler tarafından kuruluyor. Gürcistan hükümeti de bu durumdan çok rahatsız. Bu davranışlar, Türk’e kesinlikle yakışmıyor. Gürcistan polisi tarafından tuzak kuranlara yönelik yapılan operasyonlarda tutuklananlar oldu. Böyle durumlarla karşılaşan vatandaşlarımız, hesabı ödeseler dahi polise, konsolosluğa mutlaka şikayette bulunsunlar.” dedi.   

Gürcistan Batum Karadeniz Sarp Sınır Kapısı otostop Türk erkekleri İran