Türk Askerinden İnsanlık Dersi! Teslim Olan Kadın Teröriste Hassas Çağrı: Göğsünü Açma

TAKİP ET

Tunceli'de PKK'lı teröristlere yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında teslim olan bir kadın teröriste Mehmetçik adeta insanlık dersi verdi. Askerlerin kadın terörist üzerinde patlayıcı taraması yaptığı sıralarda kadın teröriste, göğsünü açmamasını ve atletini hafif kaldırmasını söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

Tunceli’de PKK’lı teröristlere yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında teslim olan bir kadın teröriste Mehmetçik adeta insanlık dersi verdi. Askerlerin kadın terörist üzerinde patlayıcı taraması yaptığı sıralarda kadın teröriste, göğsünü açmamasını ve atletini hafif kaldırmasını söylemesi dikkatlerden kaçmadı.

Tunceli’de teslim olan bir kadın teröriste büyük bir vicdan ve hassasiyetle yaklaşan Türk Askeri bir kez daha farkını göstermiş oldu. Mehmetçiğin geçtiğimiz günlerde Tunceli Pülümür ve Nizamiye ilçelerinde etkisiz hale getirdiği 8 teröristten yaralı olarak teslim olan kadın teröriste yarasına ilk müdahaleyi yapması Türk Askerinin vicdanını bir kez daha gösterdi.

KOMUTANDAN TALİMAT

Kadın teröristin ayağına isabet eden kurşunla yaralandığı ve ilk müdahalenin askerler tarafından yapıldığı öğrenildi. Müdahalesinin yapıldığı sırada kadın teröristin bir ayağının çıplak olduğunu ve ayakkabısının düştüğünü söylemesi üzerine operasyonun komutanı askerlerine teröristin dereye düşen ayakkabısını bulmaları için talimat verdiği öğrenildi.

PATLAYICI KONTROLÜNDE MEHMETÇİK HASSASİYETİ

Askerlerin kadın terörist üzerine patlayıcı kontrolü yaptığı anlarda gösterdiği hassasiyette dikkatlerden kaçmadı. Kontrol sırasında teröriste, göğsünü açmamasını ve atletini hafif yukarı kaldırmasını söyleyen askerler farklarını bir kez daha ortaya koydular. Öte yandan yaralı olan ve ilk müdahalesi olay yerinde yapılan kadın teröriste askerler tarafından çikolata, bisküvi ve su verildiği de teslim olma anında cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerden oldu.

 

Tunceli Türk Askeri Teslim olan kadın terörist Yaralı terörist Hassasiyet Göğsünü açma