Türk Askeri Konvoyuna Saldırmışlardı! İdlib Şehidimizin Kimliği ve Memleketi Belli Oldu

TAKİP ET

İdlib'te askeri konvoya düzenlenen hain saldırıda şehit olan sivil görevlinin Devlet Su İşleri çalışanı olan Yasin Tanboğa olduğu ve bölgede Zeytin Dalı operasyonu kapsamında yer aldığı öğrenildi.

İdlib’te askeri konvoya düzenlenen hain saldırıda şehit olan sivil görevlinin Devlet Su İşleri çalışanı olan Yasin Tanboğa olduğu ve bölgede Zeytin Dalı operasyonu kapsamında yer aldığı öğrenildi.

Türkiye ve tüm dünyanın gözü Afrin’de başlatılan Zeytin Dalı operasyonuna kilitlenmişken Suriye’nin İdlib kentinde Türk askeri konvoyuna düzenlenen hain saldırı sonucunda 1 sivil personelin şehit olduğu haberi alındı. Devlet Su İşleri çalışanı olduğu belirlenen şehidimiz Yasin Tanboğa’nın şehadet haberi Adana’daki ailesine verildi.

AÇIKLAMA ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI’NDAN GELDİ

Afrin operasyonu adım adım takip edilirken Türkiye Suriye’nin İdlib kentinde hain saldırıya uğrayan Türk askeri konvoyunda şehit düşen sivil personelle büyük bir acı yaşadı. Acı olay sonrasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şehidin Devlet ve Su İşleri çalışanı olan Yasin Tanboğa olduğunu ve acı haberin Adana’daki ailesine verildiğini aktardı.

AFRİN OPERASYONU KAPSAMINDA BÖLGEYE GİTMİŞTİ

Suriye İdlib kentinde Türk askeri konvoyuna düzenlenen hain saldırı sonucunda şehit düşen 39 yaşındaki Devlet Su İşleri çalışanı Ysin Tanboğa’nın bölgeye, Afrin Zeytin Dalı operasyonu kapsamında gittiği öğrenildi. Şehidimiz Yasin Tanboğa’nın Adana Seyhan ilçesinde ikamet ettiği öğrenilirken evli ve 2 çocuk babası olduğu bilgileri de alındı. Yaklaşık 40 gün önce annesinin vefat ettiği öğrenilen Tanboğa’nın şehadet haberi Seyhan ilçesinde yaşayan ailesine ulaştı. 

 

İdlib Saldırı Şehit Askeri konvoy Zeytin Dalı Adana haberleri Yasin Tanboğa Şehidin kimliği