Tunceli'de Teröristler Tarafından Kaçırılan Öğretmeni Kurtarma Operasyonu Başlatıldı!

TAKİP ET

Tunceli'de karne günü öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketine gitmek için aracı ile yola çıkan Öğretmen Necmettin Yılmaz PKK'lı teröristler tarafından yolu kesilerek kaçırılmıştı.

Tunceli’de karne günü öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketine gitmek için aracı ile yola çıkan Öğretmen Necmettin Yılmaz PKK’lı teröristler tarafından yolu kesilerek kaçırılmıştı.

16 Haziran 2017 günü Tunceli –Erzincan Karayolu’nda PKK’lı teröristler tarafından yolu kesilerek kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kurtarılması için operasyon başlatıldığı öğrenildi. 

Olay, Şanlıurfa Siverek ilçesinde görev yapmakta olan Necmettin Yılmaz’ın öğrencilerine karne verdikten hemen sonra aracı ile memleketi Gümüşhane’ye gitmek üzere yola çıktığı 16 Nisan günü yaşandı. Memleketine gitmek üzere yola çıkan Necmettin Yılmaz’ın yolu Tunceli-Erzincan Karayolunda PKK’lı teröristler tarafından kesilerek kaçırıldı. Öğretmenin kaçırıldığı tarihten itibaren arama çalışmalarını sürdüren güvenlik görevlileri olayla ilgili yaptıkları istihbarat çalışmaları sonrasında öğretmen Necmettin Yılmaz’ı kurtarma operasyonuna başladı. 2 Tabur Jandarma Özel Harekat timinin katıldığı belirtilen operasyona havadan taarruz helikopterleri de destek verdi. Güvenlik güçlerinin elde edilen telsiz kayıtları ve insansız hava uçaklarının belirlemeleri ile operasyon başlattıkları bölgeyi zaman zaman Fırtına obüsleri ile ateş altında tuttuğu ve Kobra helikopterleri ile bu ateşe devam ettikleri öğrenildi. Operasyon başlatılan bölgede arazi arama ve tarama çalışmalarının devam ettiği ve güvenlik güçlerinin operasyon alanında PKK terör örgütü mensuplarının kurduğu bombalı tuzaklarında imha edildiği bilgisi verildi. 

 

tunceli PKK öğretmen operasyon kaçırma kurtarma