Tunceli Pülümür Çayı'nda Bulunan Ceset PKK'lıların Kaçırdığı Öğretmene Ait Çıktı!

TAKİP ET

Tunceli'de 16 Haziran tarihinde PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın cesedi bulundu. Öğrencilerine karne dağıttıktan sonra memleketine gitmek için yola çıkan genç öğretmenin PKK'lı teröristlerce yolu kesilerek kaçırılmış ve arkada bırakılan araç yakılmıştı.

Tunceli’de 16 Haziran tarihinde PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz’ın cesedi bulundu. Öğrencilerine karne dağıttıktan sonra memleketine gitmek için yola çıkan genç öğretmenin PKK’lı teröristlerce yolu kesilerek kaçırılmış ve arkada bırakılan araç yakılmıştı.

Öğretmen Necmettin yılmaz henüz geçtiğimiz yıl Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Çiftçibaşı köyünde bir ilkokulda göreve başlamış ve burada tek başına hem müdürlük hem de öğretmenlik yapmaya başlamıştı. Okulların tatil olduğu 16 Haziran günü öğrencilerine karnelerini dağıtan genç öğretmen daha sonra aracı ile memleketi Gümüşhane’ye gitmek için yola çıktı. 23 yaşındaki genç öğretmen Tunceli Pülümür karayolunun 46’ıncı kilometresine geldiğinde PKK’lı teröristler tarafından aracına ateş açılarak durduruldu ve kaçırıldı. 

TUNCELİ VALİSİ: ‘ BU VAHŞETİN HESABINI VERECEKLER’

Konuyla ilgili açıklama yapan Tunceli Valisi Tuncay Sonel, güvenlik güçlerinin yürüttüğü genç öğretmeni bulma operasyonu kapsamında 12 Temmuz günü Pülümür Çayın’nda bulunan erkek cesedinin kaçırılan genç öğretmene ait olduğunu açıkladı. Vali, Tunceli-Erzincan Karayolunun 25’inci kilometresinde arama çalışmaları yapan güvenlik güçlerinin 12 Temmuz günü Pülümür çayında buldukları cesedin, Şanlıurfa Siverek ilçesine bağlı küçük bir köyde görev yapan ve 16 Haziran günü memleketine giderken PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Necmettin Yılmaz’a ait olduğunu kesin olarak belirlediklerini söyledi. Cesedin genç öğretmene ait olduğu babası ve kendisinden alınan DNA örnekleri ile kesinleşti. Vali Sonel açıklamasında, ' PKK yaptığı bu vahşetin hesabını verecek' dedi.

 

tunceli pülümür ceset öğretmen necmettin yılmaz cesedi bulundu pkk kaçırılan öğretmen